Наскоро заснехме епизод от видеоподкаста ни Inglourious Kunts, който беше посветен на 10-те най-добри сцени c изнасилване в киното, където (мимоходом) споменахме популярния „exploitation“ поджанр  „rape and revenge“. Макар и никога да не сме имали илюзии, че този тип филми някога ще спрат да се правят (за съжаление, изнасилването е част от нашата природа и винаги ще е присъства под една или друга форма в изкуството), не вярвахме, че скоро ще можем да видим представител на жанра в чистата му експлоативна форма, който да заслужава внимание. Оказва се обаче, че сме грешали.

Това си проличава от първия трейлър на фестивалния хит „Revenge“, режисиран от Корали Фаржа и с участието на Матилда Луц, както и от първите отзиви за филма от показа му на Сънданс и в Торонто. Всъщност, както виждате по-долу, рекламата има две версии – нецензуриран „red-band“ трейлър и орязан „green-band“ вариант. Не разбираме защо на такъв филм въобще му трябва цензуриран трейлър – най-много някой 13-годишен после да не може да го гледа, но все пак ви представяме и двата. Ако обаче решите да пропуснете „red-band“ трейлъра, вероятно е най-добре да пропуснете и самия „Revenge“…

След творческия провал на „revenge“ трилъра „Лично правосъдие“ (не че сме очаквали нещо наистина стойностно), подходихме с леко съмнение към трейлъра, но бяхме приятно изненадани – изглежда доста добре, а и първоначалните отзиви са повече от отлични, така че с удоволствие ще го гледаме, когато ни попадне. Вижте и краткия официален синопсис, както и един подобаващо цветен и кървав плакат.

Джен заминава на романтична почивка с богатия си приятел, която обаче е прекъсната от неприятните му приятели, дошли на лов. Напрежението се покачва и рязко избухва в шокиращо нападение, което завършва с почти умрялата Джен. Но за най-голямо нещастие на нападателите ѝ, Джен оцелява и се завръща с една-единствена цел: кърваво отмъщение.

плакат

Режисьор на „Revenge“ е Корали Фаржа, а в главните роли са Матилда Луц, Кевин Янсен, Венсан Коломб, Гийом Бушед и Жан-Луи Триб.

Премиерата е 11 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Толкова е фестивален тоя хит че е почти е едно към едно с Плюя на гроба ти 😀 😀

  2. Първата половина на трейлъра е супер, през втората ми идват малко в повече феминистките badass кадри и пози, но току-виж се окаже сносен за гледане.

  3. Изглежда ми жестоко! Ако ще най-феминистичните послания да има, ако има такова кино, за каквото трейлъра дава заявка, грам не ми дреме : )))

  4. Изключително култова хънтинг експлоатация ! Доброто темпо перфектно се споява с мощните саундтраци и ефектната камера с пустинно жълти филтри ала Леоне ! Има и добри заемки от Лудият Макс и Изгубената магистрала ! Оценка – твърда седмица !