За чисто нова версия на култовата вампирска класика на Фридрих Вилхелм Мурнау „Носферату” („Nosferatu”) се говори от много години. Още през 2015 година ви споделихме, че Робърт Егърс имаше желанието да режисира римейк. Нещата, както много често става, не се развиха по план, но ето, че след три чудесни хита зад гърба си, младият режисьор най-после ще успее да осъществи мечтата си.

Очевидно, след дългото отлагане, Аня Тейлър-Джой е отпаднала от проекта, но на нейно място ще видим Лили-Роуз Деп като млада жена, преследвана от титулярния злодей. Бил Скарсгард, който феновете познават много добре като Пени Уайз в адаптацията на „То” по Стивън Кинг, а много скоро ще го видят и като Ерик Дрейвън в „Гарванът”, ще влезе в ролята на граф Орлок.

Самият Робърт Егърс е потвърдил, че подготвяната нова версия на „Носферату” ще е следващият му проект и работата по него вече е започнала. Той също така ще е и автор на сценария. На този етап обаче липсват подробности за сюжета и колко „модернизиран” ще е римейкът.

Припомняме ви, че оригиналният „Носферату” тази година чества точно сто години от създаването си. Той е неофициална адаптация на класиката на Брам Стокър „Дракула” – продуцентите от Prana Film не получават правата върху книгата, което ги кара да сменят имената на героите. Все пак те снимат и издават филма си, който веднага бива нападат от близките на Стокър. Дълго време „Носферату” се е считал за изгубен, но можем само да се радваме, че копия са оцелели въпреки съдебното решение да бъде унищожен.

Това няма да е първият опит да бъде пресъздадена отново класиката. През 1979 година с „Nosferatu the Vampyre“ Вернер Херцог представи една прекрасна версия с Клаус Кински в главната роля. Стискаме палци на Робърт Егърс, който се е доказал като майстор на мрачната и потискаща атмосфера, да успее да повтори този успех и със своя филм. Ще следим за бъдещо развитие по темата и ще се постараем да ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments