the-craw-1-20220403

Рибуутът на „Гарванът” („The Crow”) е от тези филми, които бавно и мъчително се пържат в своя си ад в продължение на дълги години. Много фенове вече изгубиха надежда, че Ерик Дрейвън ще възкръсне отново от мъртвите и ще търси отмъщение. Последно през 2016-2017 година Джейсън Момоа пое щафетата и трябваше да носи емблематичния грим. За съжаление, само година-две по-късно нещата тотално се разпаднаха и той, заедно с тогавашния режисьор Корин Харди, напуснаха проекта.

Явно големите клечки горе са решили, че 2022 година е времето за нов шанс. „Гарванът” отново е възроден и вече си има своя Ерик Дрейвън, както и режисьор. След като видяхме колко добре му стой гримът на Бил Скарсгард в „То”, сега ще можем да му се насладим и в предстоящия рибуут. На режисьорския стол ще застане познатият със „Снежанка и ловецът” и „Дух в броняРупърт Сандърс. Последното не ни кара да подскачаме от удоволствие, но ще видим как ще се развият нещата.

Припомняме ви, че „Гарванът” е адаптация на мрачния комикс на Джеймс О’Бар. Той разказва историята на онеправдания Ерик Дрейвън, който става жертва на жестоко престъпление. Мъжът се завръща от мъртвите в търсене на възмездие за своето и това на приятелката му убийство от местна група престъпници. Това е разказ едновременно за отмъщение и изкупление, със силни готически окраски. Темите за любовта, за загубата, за превъзмогване на болката са водещи.

Продукцията вече тече с пълна сила и снимките трябва да започнат през юни месец в Прага и Мюнхен. Бюджетът е определен на около петдесет милиона долара. Основната движеща сила е не по-малко впечатляваща. Продуценти са Виктор Хадида („Resident Evil”, „Silent Hill”), Моли Хасъл („Braven”, „Terminal”), Джон Хенкс („Guns Akimbo”) и Едуард Пресмън („The Crow”, „Wall Street”, „American Psycho”). Сценарият е дело на номинирания за „Оскар“ за „King Richard” Зак Бейлин.

Бил Скарсгард определено ще има нелеката задача да влезе в обувките на актьори като Брендън Лий, Марк Дакаскос и Венсан Перез. Тактично ще прескочим Едуърд Фърлонг и Ерик Мабиъс. Не всеки влиза в ролята на Ерик Дрейвън, защото само първия филм и сериалът развиват този персонаж, но всеки успява да покаже един чудесен и уникален сам по себе си гарван. Вярваме обаче, че Бил Скарсгард е достатъчно талантлив и ще успее да модернизира образа и да запознае едно цяло поколение с култовия образ.

Истината е, че този нов опит за рибуут сякаш вече има реални шансове да се реализира. Припомняме, че за римейк на „Гарванът“ („The Crow”) се говори вече от близо петнадесет години. За главната роля се спрягаха имената на Марк Уолбърг, Чейнинг Тейтъм, Сам Уитлър, Брадли Купър, Том Хидълстън, Люк Евънс и други, като някои от тях се оттеглят непосредствено след съгласието си да участват. Проектът е започван и спиран неколкократно. Много е трудно феновете да повярват в поредната новина за успешен старт, но този път наистина изглежда, че нещата ще се получат. Стискаме им палци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Оригиналът е перфектен и няма нужда от нови версии. Не виждам кво ново може да покажат.

  2. Дано никога не се случи. Алекс Прояс и Брандън Лии оставиха незабравим филм, който няма нужда от римейки и рибуути. Това си е почти кощунство.

    Ама всъщност знаете ли какво е абсолютно кощунство…. Да посегнат на Одисеята……….