Никога не сме се крили, че едно от любимите ни занимания е да пускаме шегички по адрес на Джаред Лето и цялата му персона, всъщност истината е, че не пропускаме новина за негово участие. Да, човекът може да бъде доста неприятен, но в същото време е истински талантлив актьор, който от години има възможност да си избира само интересни роли в качествени проекти. Затова и обръщаме внимание на следващото му кино начинание, което отново има реален шанс да е впечатляващо.

След като вече изигра идиота Паоло Гучи в „Домът на Gucci“, сега Лето сменя дизайнерската къща и ще влезе в обувките на дългогодишния креативен директор на Шанел Карл Лагерфелд. Лагерфелд без съмнение е икона в модния свят, силуетът му е разпознаваем моментално, така че веднага ни е ясно защо по принцип ще има интерес към екранизирането на неговия живот, особено пък от човек като Лето, който също най-много иска да бъде икона.

Самият Лагерфелд почина през 2019 на 85-годишна възраст, но продължава да бъде възхваляван – темата на следващата МЕТ гала ще бъде „Карл Лагерфелд“, а посмъртно изкараната колекция от аксесоари със стилизирания му образ може да бъде видяна навсякъде, дори и в България. Немският дизайнер има над 60-годишна кариера в модата и популярността му не намалява, както сред масовата публика, така и сред множество звезди, които през годините са се обличали в неговите дрехи. Наравно с това, през целия си живот той е преследван от скандали и обвинения, най-известните от които са върлата му опозиция срещу #MeToo движението и редовните му провъзгласения, че някои жени са прекалено дебели за неговите дрехи.

Всички тези неща в комбинация с без съмнение любопитния му живот толкова десетилетия в света на висшата мода, както и отношенията му с множество хора, го правят истински добър субект за биографичен филм. Чисто визуално веднага виждаме как Джаред Лето ще се впише в ролята, пък и не се съмняваме, че ще й се отдаде (дори повече, отколкото трябва), както го прави винаги. Ето какво казва Лето за проекта:

Карл винаги е бил вдъхновение за мен. Той беше истински Ренесансов човек, артист, иноватор, лидер и най-важното, добър човек. Когато се събрахме с екипа на „Карл Лагерфелд“, моментално споделихме едно и също креативно виждане за това да направим уважителна ода към Карл, докато едновременно с това разширяваме артистичните граници на това какво може да представлява един биографичен филм. Благодарен съм на Каро, Пиер и Себ, че ни позволяват да започнем това пътуване заедно.

Джаред Лето и неговата партньорка Ема Лъдбрук продуцират филма, заедно с Пиер Паоло Риги, Каролин Либар и Себастиан Жондо, които са били трима от най-близките до дизайнера хора и ще добавят личните си спомени от него към сценария. Режисьор за момента не е нает и това със сигурност ще бъде нещото, за което ще следим новините около този проект най-внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *