Вчера видяхме първите кадри от „Gravity”, изключително дългоочакваната фантастика на Алфонсо Куарон със Сандра Бълок и Джордж Клуни, и споменахме, че нямаме намерение да коментираме толкова кратко клипче и ще изчакаме първия истински трейлър. Но „трейлър превюто” (или „announcement” или каквото го водят в крайна сметка) послужи за един вид доказателство, че въпреки десетките проблеми и промени – най-вече по кастинга – филмът действително ще го бъде. А сега, след три години предположения, получаваме и първото истинско доказателство (освен името на Куарон), че ще изглежда невероятно. Убедете се сами…

Beautiful, don’t you think?

Ако това е крайният резултат, може би отлагането на премиерата, за да се поработи още малко по ефектите, не е било чак толкова лоша идея. Изглежда дори по-добре отколкото очаквахме и още по-важното, от километри си личи, че „Gravity” няма да е просто красив IMAX филм, от типа научно-популярни заглавия, на които да заведете децата. Но от друга страна, не се подлъгвайте и по монтажа на трейлъра – точно тази фантастика не е за феновете на екшъна и експлозиите, а на така нареченото „качествено кино”, клиширан израз наистина, но изключително подходящ за случая. Само Бълок малко ни притеснява, но се надяваме във филма да не ни издразни.

Ако искате да научите повече подробности, разгледайте предишните ни новини, а официалния синопсис можете да прочетете тук:

Сандра Бълок е в ролята на доктор Райън Стоун, брилянтен биоинженер, която е на първата си космическа мисия, заедно с ветерана астронавт Мат Ковалски (Джордж Клуни), командир на последния полет в кариерата си. На привидно рутинна космическа разходка се случва истинска катастрофа. Совалката е унищожена, оставяйки Стоун и Ковалски напълно сами – завързани един към друг и отправящи се към безкрайния мрак. Оглушителното мълчание им подсказва, че са изгубили всякаква връзка със Земята… и каквито и да е шансове за спасение. Докато страхът се превръща в паника, всяка глътка въздух изяжда малкото количество кислород, което им е останало, и единственият им шанс за завръщане у дома може би се крие в ужасяващия открит космос.

Режисьор на „Gravity” е Алфонсо Куарон, а в ролите са Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Премиерата е насрочена за 4 октомври. Нямаме търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. ох аз толкова я обичам сандра 🙂 малко ще ми е странно да я гледам в такъв филм обаче.

  2. Това определено изглежда интересно, ако не друго 🙂
    А и ми е любопитно какво може да се случи като действие, имайки предвид синопсиса 🙂

    (ето, да не кажеш пак другия път, че нямам коментар от година :Р)

  3. @Мариола
    Във фейсбук обсъдихме, че щеше да е по-добре някое по-малко популярно име да вземат, но студиото нямаше да даде зелена светлина на проекта, защото им трябват гарантирани приходи, каквито само звезда може да им осигури.

    @Silentium
    Ха-ха-ха! Добре, записвам си го. 🙂