I want to burn! Дълго преди Жокера да поиска да гледа как светът гори, имаше други психопати, които искаха да опожаряват. Психопати, родени от въображението на легендарния писател Рей Бредбъри, който си представя едно мрачно, тоталитарно бъдеще, в което ролята на пожарникарите не е да гасят пламъци, а да изгарят книги.

Разбира се, става дума за монументалната класика „451 градуса по Фаренхайт“ („Fahrenheit 451”), която – изненадващо – очаква едва втората си голяма адаптация за екран (първата е дело на Франсоа Трюфо от далечната 1966 г.) в ръцете на HBO и режисьора Рамин Бахрани („99 Homes”, „At Any Price”).

Вече сме виждали официална снимка от тази нова версия, както и кратко тийзърче, което обаче не съдържаше никакви реални кадри, но сега е време за „the real deal”. HBO разпространиха първия трейлър на филма, който ни позволява да видим в действие главните актьори Майкъл Б. Джордан и Майкъл Шанън, както и да придобием представа за визуалния стил и атмосферата.

Припомняме, че „451 градуса по Фаренхайт“ разказва за Гай Монтег (Джордан) – млад пожарникар, който изоставя ролята си на правоприлагащ орган и се изправя срещу своя капитан и ментор Бийти (Шанън), опитвайки се да възстанови своята човечност в едно антиутопично бъдеще, където документирането на историята и книгите са забранени от закона, а работата на „пожарникарите“ е да ги изгарят…

Have you ever seen a physical book before? Do you want to know what’s inside? Insanity.

Малко ни изненадаха по-модерните елементи (предимно в градската среда), но предполагаме, че има известна логика те да съществуват в нашата епоха. Не ни дразнят и всъщност ни допада как те се преплитат с по-изчистената и минималистична визия с ретро привкус, която всъщност очаквахме да видим и която е част от духа на този нов „451 градуса по Фаренхайт“. Искаме да видим и по-подробен трейлър, но засега сме доволни и надеждите ни за качествен филм се запазват.

За финал хвърлете око и на няколко нови снимки.

майкъл шанън fahrenheit-451-img03-20180227 рамин бахрани

Режисьор на „451 градуса по Фаренхайт“ („Fahrenheit 451”) е Рамин Бахрани („99 Homes”, „At Any Price”), който е и сценарист, наравно с Амир Надери („Vegas: Based on a True Story”). Продуцент е Дейвид Коутсуърт („Olive Kitteridge”), а в ролите са Майкъл Б. Джордан, Майкъл Шанън, Лора Хариер, София Бутела, Мартин Донован, Лили Синг, Кир Дулей и др.

Премиерата на филма се очаква този май по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments