Нашите приятели от А24 са ни подготвили поредно нискобюджетно бижу, което (както повечето техни филми) не планираме да изпускаме. Този път обаче за разлика от високо концептуалните им проекти, с които са ни впечатлявали многократно, това ще бъде от семейните драми със сериозно изследване на характери, каквито също никога не отказваме.

Новият им филм се нарича „God’s Creatures” и е дело на режисьорките Ана Роуз Холмър и Сийла Дейвис. Холмър преди 7 години обра фестивалните овации с „The Fits”, по който Дейвис е работела като редактор и съавтор. Сега и двете застават на режисьорските столове за нова история, ситуирана в дъждовно ирландско градче, където млад мъж се прибира след години живот в Австралия. В началото майка му е на седмото небе от щастие, но скоро срещу него е повдигнато обвинение за тежко престъпление, а лъжата, която майка му казва в негова защита заплашва да разкъса отношенията помежду им.

В ролята на майката е Емили Уотсън („Порейки вълните”, „Гроги от любов”), която е чудесна навсякъде, а синът ще бъде изигран от Пол Мескал, който спечели сърцата на всеки зрител на хитовия сериал „Normal People”.

Вижте трейлъра сега:

Неминуеми са сравненията със страхотния „We Need to Talk About Kevin” заради близостта на темите. Тук обаче сме дори още по-впечатлени от начина, по който природните дадености на ирландското крайбрежие са използвани, за да увеличат влиянието на тежките въпроси, с които изследва „God’s Creatures”. Постоянният дъжд и вятър в този трейлър създава усещане за непреодолима депресия, пропила всичко около себе си, но същевременно чистата красота на пейзажа по никакъв начин не може да бъде отречена. Ще ни е страшно интересно да наблюдаваме как този пейзаж става фон на толкова трудна и болезнена тема, особено пък когато е разказана от разбираемо необективната и раздвоена гледна точка на майката.

gods_creatures_xlg

God’s Creatures” е режисиран от Ана Роуз Холмър и Сийла Дейвис. В главните роли са Емили Уотсън, Пол Мескал и Ашлин Франциоси.

Филмът ще бъде пуснат в определени кината и на video on demand на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *