Untitled 2222

Comic-Con e в разгара си. Искрите от пламъците му достигат и до нас, а една от тях е особено очарователна. Както предрекохме в предишната новина по темата, вчера, на панела на Warner, беше показан първия трейлър на режисирания от Пати ДженкинсWonder Woman”. Не знаем дали си давате сметка, но това е първият голям комиксов филм с централен герой жена след марвелския бум преди десетина години, което си е kind of a big deal. Установяването на героинята започна с „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” и напук на преждевременните песимистични прогнози за бъдещето на филма, новата реклама изглежда страхотно и бързо си печели фенове.

В началото на годината видяхме кадри от филма, но сега за първи път получаваме завършен трейлър, който хвърля светлина върху историята на Жената чудо. Видеото е с продължителност почти три минути и е наистина фантастично. Предлагаме ви първо да се запознаете с историята (ако все още сте newbie в комиксовата вселена).

Историята на Жената чудо започва в древния град Темискира, вдъхновен от гръцката митология и легендата за амазонките. Отделена от света, Даяна Принс (Гал Гадот) е отгледана като непобедим войн. Когато американският пилот Стив Тревър (Крис Пайн) катастрофира на брега на острова и разказва за големия конфликт, бушуващ във външния свят (Първата световна война), Даяна напуска дома си, убедена, че може да предотврати заплахата.

И ние я харесваме! Локациите изглеждат фантастично. Елементите от древността без проблем се преплитат с тези от началото на века. Светът е автентичен. Студен и същевременно жив. Хуморът присъства, но е обран и служи като средство за вкарването на човешки елемент в една история, която лесно може да излезе извън всякакви граници. Битката между амазонките и войниците изглежда великолепно. Надяваме се да не прекаляват със slow motion-а. Костюмът изглежда страхотно, изобщо не е комиксов или натрапчив, а темата накрая напомня на „Immigrant Song” и един друг силен женски образ, който рита задници.

Доволни сме и няма да си кривим душата, филмът се нарежда сред очакваните комиксови адаптации и имаме приятното усещане, че ще ни хареса повече от марвелското връщане към началото на 20 век „Капитан Америка: Първият отмъстител” и съчетаването на съвремие и митология в „Тор: Богът на гръмотевиците”. Не сме фенбойчета на DC, просто сме за тези, които плащат повече. Предлагаме ви и няколко снимки, както и отличния първи плакат:

wonder-woman-image-1 wonder-woman-image-24 wonder-woman-image-22 wonder-woman-image-7wonder-woman-image-34 wonder-woman-image-39wonder-woman-image-48

wonder-woman-comic-con-poster

Режисьор на „Wonder Woman” на Пати Дженкинс („Чудовище”), сценарист е Джейсън Фюкс, а продуценти са Чарлз Роувън, Зак Снайдър и Дебора Снайдър. В ролите са Гал Гадот, Крис Пайн, Робин Райт, Дани Хюстън, Дейвид Тюлис, Юън Бремър, Саид Тагмауи, Елена Аная, Люси Дейвис и други.

Премиерата е насрочена за 2 юни 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Много ми хареса трейлъра. Гледах някакъв тийзър и за Лигата, също чудесно изглеждащ 🙂 Най-вероятно ще го отразите и него по-късно.

  2. Страхотно изглежда, а екшънът е убийствен. Феминистичните нотки са допустимо окей, предвид корените на самия персонаж и ролята му като символ на еманципацията в поп-културата, пък и всичко е направено с фин хумор, затова изобщо не дразни.

    PS Teмата на Жената-чудо беше от малкото по-запомнящи се неща в caундтрака на BvS. Тук много добре влезе на финала, вече е разпознаваема и пасва идеално.

  3. Да, добре изглежда, макар че предвид епохата има голяма верояност да объркат нещата и да направят разхвърлян или скучен филм като първият Капитан Америка. Добре, че тук могат да заложат на феминистката нотка , хумора и красотата на Гал.
    Музикалната тема наистина е силна! Жалко, обаче, че са скрили прекрасната Елена Аная с маска.

  4. Крис Пайн не ми харесва, нито в Стар Трек, нито в други филми, където играе. Винаги ми стои изкуствено този по скоро манекен, от колкото актьор.

    1. Аз мислих, че ще стане Зеления Фенер

    2. За Фенера гласят негър… каква изненада 🙁

    3. ,,Tyrese Gibson Still Wants To Play Green Lantern“ Негърът иска ама ,още не са го избрали 🙂

    4. Дано не го, Тайрийз е нелеп (по принцип), а в тая роля ще е направо плачевен.

  5. Доста добре, май ще се получи

    Марвел П.П. на Доктор Стрейндж трейлъра е чук, ама не сте му обърнали внимание

  6. През нощта четох ,че и заклети фенове на Марвел са харесали Жената Чудо 🙂

  7. С Начев си говорихме, че понеже DC ще изпреварят Marvel във вкарването на женски образ, много вероятно по този начин да гепят аудитория отвсякъде. .