Робърт Земекис

Само като си помислим с колко проекта се свързва името на Робърт Земекис напоследък, направо ни заболява главата – фантастичните „Timeless” и „Replay”, разглеждащи темата за пътуване във времето, екранизацията на фантастичния роман „Dark Life, дългоочакваното продължение на „Кой натопи заека Роджър?”, „Major Matt Mason”, в който заедно с Том Ханкс (по подобие на „Трансформърс”) ще адаптират за екран известна американска играчка, „Animated American”, разказващ за анимационно бебе отгледано от истински хора, и не на последно място „Flight” с Дензъл Уошингтън, който засега е единственият му със сигурност потвърден проект.

Сега от The Wrap съобщават, че режисьорът ще прибави още един проект към списъка си и това е „Here There Be Monsters”, с който наскоро бе свързано името на Пол Грийнграс. Сценарият на филма, чиито автор е носителят на „Оскар” Брайън Хелгеланд („Поверително от Ел Ей”, „Разплата”, „Реката на тайните”, „Робин Худ”), разказва за реално съществувалия морски офицер Джон Пол Джоунс, който се бие с морски чудовища.

„Британският морски офицер Джон Пол Джоунс, който е несправедливо уволнен без почести, е нает от богат корабен магнат, за да разследва изчезването на търговските му кораби в Северния Атлантически океан. Джоунс и неговият екипаж постепенно осъзнават, че причината за изчезването е морско чудовище и те ще трябва да използват необичайни и новаторски морски стратегии, за да победят чудовището и да останат живи.”

Звучи интересно и определено ще се радваме, ако от всичките си проекти Земекис се спре точно на този.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да вземе да реши с какво иска да се захване.

    Или да не се ебава повече и да направи ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО 4.

    lol.

  2. Еми той все пак даде старта на тази поредица, така че ако някой планира да прави нещо допълнително по-добре да се обади на Земекис, и само на Земекис!

    Той, като създател на първия филм, има право и да се провали. Хората няма да му се сърдят. Но ако някой новак режисира филма и се провали, тогава му предричам едно от челните места в „Режисьорския затвор“.

    Но, тук само спекулираме. Аз съм убеден че няма да има четвърти филм. Римейк или рибуут, да ще има след няколко години, но четвърта част. Nah, едва ли.