Мадс Микелсен и режисьорът Николай Арсел на снимачната площадка на „The Bastard”
Мадс Микелсен и режисьорът Николай Арсел на снимачната площадка на „The Bastard”

Радваме се да споделим, че един от любопитните европейски проекти, чиято поява очакваме вероятно догодина през есента, наскоро отново привлече вниманието ни с дебюта на първия промоционален кадър. И ако целият филм е дори наполовина толкова драматичен, колкото е въпросната задкулисна снимка, надеждите ни за нещо качествено ще са оправдани.

Става дума за „The Bastard”, (който беше със заглавиетоKing’s Land“) и който ще разкаже история от Дания през XVIII в., където любимецът ни Мадс Микелсен, когото така или иначе ще гледаме в каквото и да било, ще изиграе капитан Лудвиг Кален. Кралят на Дания по товаа време Фредерик V обявява, че пустощта Ютланд е свободна за всеки, който желае да я покори и обяви за своя. Пустощта е била опасно място, известна както със скитащите се вълци, така и с бандитите, които ограбвали всеки, който премине по пътищата й. Кралят се е надявал, че ако там се настанят хора, които да построят ферми и села, те ще му донесат пари от данъци, но е щял да бъде разочарован, ако задачата не е била поета именно от Кален, отишъл там да покори терена или да умре, докато се опитва.

На първият кадър от снимачната площадка виждаме Микелсен в ролята на Кален, който очевидно се бори с изборите си, докато неговите подчинени войници подпалват местността:

mads2-20220928

Снимката е повече от впечатляваща, а актьорската игра на Мадс Микелсен си личи от статичен кадър, в който дори не му се вижда лицето, което подозираме, че е най-големия признак за истинския талант.

Наравно с кадъра беше обявен и пълният каст, който ще подкрепя Микелсен във филма, режисиран от Николай Арсел – двамата вече са работили заедно по „A Royal Affair”. Аманда Колин, позната от „Raised by Wolves” ще бъде Ан Барбара – вероятно много важна роля, предвид факта, че филмът е адаптиран от романа „The Captain and Ann Barbaba” на Ида Йесен. Заклетият враг на Кален – местния селянин Фредрик де Шинкел ще бъде изигран от Симон Беньенберг („Borgen”), а норвежката актриса Кристин Торп ще влезе в ролята на бъде братовчедката на Де Шинкел Едел. Компания ще им правят Густав Линд и Якоб Лохман, които познаваме от страхотния „Riders of Justice”, Мортен Хее Андерсен, Магнус Крепър и Феликс Крамър („Dark”).

The Bastard” e режисиран от Николай Арсел. Сценарият е дело на Арсел и Андерс Томас.

За момента премиерна дата не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *