Една изключително обещаваща новина попадна в полезрението ни – тя е свързана с нова адаптация на техно-трилър романа на Ясутака Цуцуи „Paprika“, публикуван през 1993 година и станал още по-известен на широката публика с манга-версията от 2003 година, и с рисувания филм, който участва в официалната програма на Венецианския филмов фестивал през 2006 година. Според Deadline Amazon Studio и Hivemind са се ангажирали с работа по новата поредица, като за режисьор и изпълнителен продуцент е поканена Кати Ян („According to My Mother“, „Dead Pig“, „Birds of Prey“), която наскоро получи „Еми“ номинация за режисьорско постижение за работата си по един епизод на хитовия НВО-сериал „Succession“.

За незапознатите със сюжета ще споделим, че историята проследява Ацуко Чиба, млад учен-психотерапевт и изследовател в Института за психологични изследвания. Тя използва своето алтер-его на име Паприка, за да следи и контролира сънищата на пациентите си, като по този начин се откриват нови възможности за лекуване на психични заболявания. Неин колега създава миниатюрна версия на съществуващия уред за анализ на сънищата DC Mini, който може да ѝ бъде от полза в алтернативния свят на сънуващите хора. Ала всичко тотално се променя, когато психотерапевтичното устройство е откраднато – чрез него може да се влияе върху съзнанието на всеки, затова Паприка трябва да спре терористите, които се опитват да разрушат реалността на човечеството.

Автор на уникалната анимация от 2006 година е вече покойният Сатоши Кон („Perfect Blue“, „Millennium Actress“), чиито последен проект „Dreaming Machine“ вече 12 години е в „development hell“ и все още се търси „талантлив режисьор, който да го оглави“. В неговата рисувана версия участват с гласовете си Мегуми Хаяшибара, Тори Фуруя, Акио Оцука и др. Новата поредица, по която ще действат Amazon Studio, е първата игрална версия на романа на Цуцуи. Очакваме с нетърпение още подробности за проекта – на този етап най-вече във връзка с неговия кастинг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Светли, Сатоши Кон почина преди 12 г. та не знам защо си решила, че от 15 г. не е работил по пълнометражни проекти, плюс режисурата и начинът, по който прави монтажа, са уникални. Амазон след като съсипаха Колелото и Властелинът, явно са решили да посегнат на следващото свято произведение.