Първи филм, номиниран за „Златна Палма”? Очакването към творбата на 41-годишната австралийка Джулия Лий, сценарист и режисьор на „Sleeping Beauty”, носи тежък заряд. Историята привлича зрители благодарение на обещанието за еротика и хипнотичното очарование на Емили Браунинг.

С особена пасивност, граничеща с безчувствено отстранение, младата студентка Луси решава с „ези-тура” дали да се впусне в поредната случайна сексуална авантюра. Един ден се появява на по-специално интервю за работа и неусетно бива въвлечена в света на проституцията. Поверяват й странна роля – пълно подчинение на клиентите докато е подвластна на съня, предизвикан от опиати. Когато безпаметното сънуване започва да прониква в съзнаваната реалност, Луси решава да открие какво се случва с нея. Но всяка приказка (не само със „спяща красавица”) си има и зла вещица, нали?

версия от април

Еднакво времетраене, ала забелязахме няколко промени. Освен разликата в някои кадри (в „пуританския” нов трейлър липсва една провокация!) и малкото разместване в подредбата им, присъстват и още няколко характеристики, добавени към епитетите на Джейн Кемпиън – „Изключителен, Чувствен, Безстрашен”. Как да не се замислиш за „тежките наказания”, които са сигурно-обещани при всяко нарушаване на дискретността? Джулия Лий е дарила творбата си с дързост и честност, които могат да понесат определенията „непоколебима” и „брутална”.

След Кан „Sleeping Beauty” потегли към Австралия, Казахстан, Русия и Естония (!), беше показан на фестивали в Хелзинки, Хамбург и Рио де Жанейро, върви по кината в Хонконг, Великобритания, Япония и Франция и ще бъде пуснат на ограничен брой щатски екрани в самото начало на месец декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. OMG!!!!!!! Току-що го изгледах и нямам думи. Освен, че за такава роля момичето безплатен едногодишен абонамент за психоаналитик. Не й е било лесно хич. За мен хич не беше чувствен филмът, а доста гаден, но определено е безстрашен.

  2. Къде го гледахте, моля ви се? Става ли? Як ли е?
    Искам да го гледам и аз, но ще го чакам на „хъд“! 🙂

  3. На домашно кино. Повече няма да пиша, за да не ме арестуват некой ден, но щ е ти кажа в събота. Става. Як е, макар да е от онези филми, за които трябва да имаш много търпение, защото всичко се намества най-накрая. Поне на мен така ми подейства.

  4. Чудно! Това исках да чуя, знаеш, че не съм от тези елементарните, които искат всичко да им е сдъвкано още на втората минута. 🙂