В последните десетилетия се убедихме, че Disney и Lucasfilm са способни на изненади. Най-често те са неприятни и изглеждат като лошо рециклирано минало. Голяма част от Операционния ни екип не споделят възторзите по „The Mandalorian“ и „The Book of Boba Fett“ и точно поради тази причина все още се колебаем дали да жертваме част от ограничените си часове на този земя и (все пак) да видим какво е сътворено в „Obi-Wan Kenobi“.

Не така стоят нещата с „Andor“. Той все още остава да блещука като „beacon of hope“ за по-носталгично настроените от нас, които знаем, че вече всичко ценно в света на „Star Wars“ бе погубено от тоталното сребролюбие, но все пак се надяваме на… прилична драматургия и увличаща история. И така – времето за премиера на новата телевизионна сага вече наближава и съвсем логично е да се появи нов трейлър. Той е изпълнен с екшън, динамично монтиран, разчита на дълбокомислени реплики и общо взето прави нужното, за да провокира очакване и да събуди въпроси. Вижте!

Очевидно авторите на тези рекламни материали страхотно много си харесват хрумката с двамата имперски генерали, които отпиват в синхрон напитки, а гласът зад кадър обяснява, че са „дебели и доволни“, та повтарят кадъра от предишния, първи трейлър… Не се и съмняваме, че екипът разполага с огромно количество интересни кадри, които могат да послужат при композирането на трейлъри и никога не сме поддържали тезата, че трябва да има „повтаряемост“, за да може „дебилната“ публика „да знае какво гледа“.

В този поглед към света на галактическата империя най-сериозно впечатление прави метаморфозата на героя на Стелан Скарсгард – от провокатор в средите на бунтовниците към представител на висшия ешелон в Империята (или обратно?!, освен ако не са му връчили ролите на братя-близнаци…). И разбира се, няма да пропуснем да отбележим, че вярваме в способностите на Диего Луна да бъде основна действаща сила в тази поредица, след като тя носи името на неговия герой – Касиан Андор!

Появата на този трейлър съвпада с гостуването на Диего Луна на предаването „Good Morning America“, в което той обявява лекото отместване на премиерата на сериала, за да има възможност да се появят онлайн три епизода наведнъж.

Напомняме, че шоурънър на „Andor“ е Тони Гилрой („Майкъл Клейтън“), който е и част от сценарния екип, включващ още Дан Гилрой („Лешоядът“), Бо Уилимон („House Of Cards“) и Стивън Шиф („The Americans“). Режисьори на отделните епизоди са Тоби Хейнс, Бен Карън и Сюзън Уайт. В ролите освен Диего Луна се включват Стелан Скарсгард, Адриа Архона, Кайл Солър, Женевиев О’Райли, Денис Гоф, Фиона Шоу, Робърт Емс, Форест Уитакър, Дейвид Хейман и др.

Премиерата на „Andor“ в момента е фиксирана на 21 септември 2022, ексклузивно по Disney+. Оставаме в очакване на (приятни) изненади.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Оби -Уан беше ужасно тъп и безмислен и кошмарно заснет, никога повече жени режисьорки в тази прецакана всИлена!

  2. Нямах никакви очаквания към Андор, но тоя трейлър ги разби на пух и прах. Страхотен, изглежда чудесно, изглежда най-сетне скъпо направен и не в тъпия Volume или там както се казва. Гилрой изрично е искал всичко да се снима на локация. Все още тая малка надежда, че от Дисни може да излезе нещо хубаво в тая вселена, но летвата след Оби и Боба е доста ниска, така че няма как това да е по-зле. Иронията е, че може би точно създателите на най-доброто СУ нещо в Дисни – Роуг Уан, ще трябва да са тези, които да дадат следващото най-добро СУ нещо в Дисни след Роуг Уан!

  3. Хайп нулев. Дисни да продават франчайза или да го погребат в пясъците на Татуин.