Споделяли сме разочарованието си от всичко, което се случва в „Star Wars“ вселената, като последният удар дойде от посредствения „The Book of Boba Fett“. Споделяли сме също така, че надеждите на повечето от нас нещо да се промени и отново да почувстваме кефа от посещението ни в „далечната галактика“ падат върху вече стартиралия минисериал „Obi-Wan Kenobi“, в който Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен се завръщат като емблематичния Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър, вече Дарт Вейдър.

Ключовият момент тук обаче е „повечето от нас“. Тоест, не всички. За автора на тази новина, тези надежди са олицетворени от „Andor“ с Диего Луна. Причините за това са много и за времето, което имаме да напишем тази новина, няма да сварим да ги разгледаме в пълнота (част от тях могат да бъдат открити в другите ни новини, посветени на междузвездната сага), но е достатъчно само да споменем името на Тони Гилрой като шоурънър и факта, че първият поглед към сериала беше повече от адекватен и носеше елементи от обичаната атмосфера на старите филми.

Снощи на Star Wars Celebration, наред с един куп други реклами и новини за проекти на Lucasfilm, беше представен и първият истински трейлър на „Andor“. Да видим дали и след него ще мислим по същия начин. Припомняме само, че действието на сериала се развива пет години преди събитията от „Rogue One: История от Междузвездни войни“ и следва шпионина бунтовник Касиан Андор (Луна) в годините на формиране на Бунта.

That’s what a reckoning sounds like! Or does it? Ще си признаем, че първата половина на трейлъра не ни вдъхнови особено – стои ни малко евтино и виждаме доста от самоцелните „политики“, които Disney бутат във всичките си проекти и които развалят кефа от любимите ни поредици. Към края обаче рекламата набира сила и става по-обещаваща. Имаме вяра, че Тони Гилрой и останалия сценарен екип, включващ имена като брат му Дан Гилрой („Лешоядът“), Бо Уилимон („House Of Cards“) и Стивън Шиф („The Americans“), въпреки корпоративния натиск ще ни предложат добра драматургия и интересни и пълнокръвни герои, а не едномерни апликации. Визуално също си харесахме едно-две неща и макар малко по-обран, авторът продължава да залага повече на този сериал, отколкото на „Obi-Wan Kenobi“.

Andor“ вече е одобрен за втори сезон, като Гилрой споделя, че в първите 12 епизода ще проследим как Андор се превръща в революционер, докато следващите 12 ще го отведат до момента, в който го срещнахме в „Rogue One“. Да видим.

andorposter20220527

Шоурънър на „Andor“ е Тони Гилрой („Майкъл Клейтън“), който е и част от сценарния екип, включващ още Дан Гилрой („Лешоядът“), Бо Уилимон („House Of Cards“) и Стивън Шиф („The Americans“). Режисьори на отделните епизоди са Тоби Хейнс, Бен Карън и Сюзън Уайт. В ролите освен Диего Луна се включват Стелан Скарсгард, Адриа Архона, Кайл Солър, Женевиев О’Райли, Денис Гоф, Фиона Шоу, Робърт Емс, Форест Уитакър, Дейвид Хейман и др.

Премиерата е на 31 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Доста различен от всичко видяно, както беше и с Р1. Определно най-НЕ чакания от мен сериал……но след трейлъра почвам да размислям

  2. Obi сериала е пълен гъз. Инфантилен и умопомрачителен немит Дрисни задник на всякакъв левъл.