Преди няколко месеца Джъд Апатау и Netflix изкараха на екран „The Bubble”, който се занимаваше със задкулисната драма на група актьори, които са затворени в Ковид „балон“, докато правят многомилионен малоумен филм. Не познаваме никой, който да е решил да си го причини, така че не можем да изкажем истинско мнение, но от трейлърите изглеждаше болезнено. Сега обаче го споменаваме, защото подозираме, че проектът, за който ще ви разкажем, всъщност ще е добрата версия на подобна идея.

Става дума за това, че невероятният Армандо Янучи е подготвил нова телевизионна комедия за HBO, наречена „The Franchise“. Сериалът ще разглежда задкулисната драма на екип, занимаващ се с правенето на поредица от супергеройски филми. Нямаме никакво съмнение, че Янучи ще напише остра като бръснач сатира, имайки предвид предишните му проекти като, разбира се, хитовият „Veep“ (занимаващ се с друга високопрофилна задкулисна драма), „The Death Of Stalin“ и „Avenue 5“, който харесахме страшно много, но за съжаление явно сме били сред малцинството. Янучи като цяло знае как да пише невероятно интелигентна комедия, която едновременно има какво да каже, но и никога не забравя, че трябва да го казва през интересни герои, за които ни пука.

Но знае ли той достатъчно за високобюджетните поредици? Няма страшно. Дори и да не знае, на помощ се притичва Сам Мендес, страхотният режисьор на класики като „Американски прелести“, „Road to Perdition“, „По пътя на промените“ и прелестния „1917“, но по-важно в случая – на „007 координати: Скайфол“ и „Спектър“. Абсолютно невероятен режисьор, за когото това ще бъде първи телевизионен проект, Мендес със сигурност ще допринесе много със знание именно за това какво наистина се случва, когато човек се опитва да прави многобюджетна поредна част от установена филмова вселена.

The Franchise” ще бъде режисиран от Сам Мендес и написан от Армандо Янучи, заедно с Джон Браун и Кийт Акуши.

Официален старт на продукцията за момента не е обявен, но се очаква да е скоро, макар че подозираме, че приоритет ще има довършването и промотирането на дългоочаквания следващ филм на Мендес „Empire of Light“. Внимателно ще следим развитието на проекта и със сигурност ще споделим първи кадри и кастинг новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Мендес ми е много надценен. И това не ми се струва като добър проект за него. Но пък е вярно че Skyfall е най-доброто нещо, което някога е режисирал, така че може наистина да се отрази добре на сериала.