Наскоро споделихме радостта си от това, че любимката ни Кейт Уинслет, която така или иначе ще гледаме в каквото и да било, явно е изградила плодотворно партньорство с HBO и ще развива нов мини-сериал с тях. Е, сега разбираме, че даже не сме знаели колко трябва да се вълнуваме – тя подготвя цели два сериала.

Вторият проект се нарича „The Palace” и ще разкаже за събитията в рамките на една година от живота на тираничен авторитарен режим, управляващ от титулярния дворец. Все още не е обявено каква ще бъде ролята на Уинслет, но сме сигурни, че ще стои еднакво добре, както като тираничен владетел, така и като борец за свобода – не мислим, че тя е срещала роля, която да не може да изиграе.

Другата много вълнуваща част от тази новина е, че и екипът зад камера е много впечатляващ. Като става дума за властови отношения, скоро не е имало толкова голям хит, колкото „Наследници”, чийто сценарист Уил Трейси е създател на „The Palace”. Ако новият му проект въобще може да се сравни с класата и качеството на „Наследници”, значи със сигурност ни очаква нещо специално.

На режисьорският стол пък ще седне Стивън Фриърс. Иконичният режисьор на филми като „High Fidelity”, „Dangerous Liaisons”, „The Queen” и много други ни е показвал, че се интересува точно от двата елемента, които подозираме, че ще са най-важни и тук – разкази за властови структури и разкази за герои, които имат страхотна дълбочина без значение дали се занимават със спасяване на света или с продаване на плочи. Всъщност е изненадващо, че Фриърс и Уинслет не са работили преди заедно, имайки предвид, че са британци и че имат доста близки интереси. Само можем да се радваме, че ще станем свидетели на първата им колаборация в този зрял момент от кариерите им.

Дата за начало на снимките на „The Palace” засега не е обявена, заради което всъщност не знаем дали този или предишния проект на Уинслет в HBO ще влезе в продукция пръв (бихме заложили на ”Trust”). Ще се оглеждаме обаче за всякакви новини и най-вече първи кадри, за да си създадем по-ясна представа за тона на сериала и героинята на Уинслет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *