По принцип, винаги се радваме, когато видим, че едно партньорство в киното продължително ражда добри резултати. В най-честите случаи това са многократни колаборации между актьор и режисьор, но понякога добра дума можем да кажем и за някое студио. Такъв е случаят днес, в който ще говорим за продължаващата съвместна работа на огромната ни любимка Кейт Уинслет и HBO.

До момента Уинслет два пъти е работила по телевизионни проекти с HBO – „Mildred Pierce” от 2011 г. и всеобщия любимец „Мер от Ийсттаун” от миналата година. Резултатите говорят сами за себе си, заради което с голяма надежда обръщаме поглед към новия замислен общ проект между тях. Уинслет отново ще продуцира и участва в главната роля, като и този път става дума за адаптация по книга – бестселъра „Trust” на Ернан Диас.

Историята се развива в края на 30-те години в Ню Йорк, когато богаташ разбира, че на пазара излиза негова биография, която обаче не отразява събитията на живота му така, както той ги вижда, заради което наема „ghostwriter“, който да напише нова биография – такава, каквато той одобрява. Ето го официалният синопсис на романа:

Дори и в целия тътен и кипеж на 20-те години в Ню Йорк, всички са чували за Бенджамин и Хелън Раск. Той е легендарен богаташ от Уол Стрийт, а тя – дъщеря на ексцентрични аристократи. Заедно те са се издигнали до върха на света на привидно безкрайно богатство, при това точно в края на десетилетието на ексцеса. Но на каква цена са се сдобили с необятното си богатство? Това е мистерията в средата на „Bonds“, роман, който през 1937 г. сякаш всички в Ню Йорк са прочели. Само че има и други версии на историята за привилегии и измамите.

Самият синопсис звучи любопитен, но по-интересното в книгата е, че тя е описвана като „литературен пъзел“, заради разказа си, който се простира из целия век и напасва гледните точки на различните герои, които често си противоречат едни с други. Представяме си веднага Кейт Уинслет в блясъка и красотата на дрехите за този период, но още по-лесно си я представяме като жена, която не лесно се вписва в рамките, които някой се опитва да ѝ наложи, било то съпругът ѝ или обществото.

За момента не е обявена стартова дата за продукцията, а и подозираме, че ще отнеме известно време, заради другите проекти, с които Уинслет е ангажирана. Със сигурност обаче ще следим развитието на „Trust” с интерес – така или иначе нова роля на Кейт Уинслет няма да пропуснем по никакъв повод, особено пък толкова обещаваща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *