Не е истина в какъв възход са филмовите постери напоследък – отвсякъде изскачат страхотни плакати, а доскоро основно пускахме само трагедии, които не заслужаваха нищо друго освен заплюване.

Най-новият пример, който показва, че изкуството не е нещо отмряло и ненужно (и че когато плакатът е пипнат като хората има какво да ни каже), е постерът на „Shame” на Стив Макуин, в който след дебютния си „Hunger” той отново работи с Майкъл Фасбендър.

Филмът разказва за тридесет и няколко годишния Брандън, който живее в Ню Йорк и има проблеми с контрола на сексуалните си импулси, и плакатът по един изключително прост, но страшно ефективен начин илюстрира същността на целия филм.

Shame - плакат

Това е плакат, който има какво да каже и който е функция на филма, а не просто някакъв гаден фотошоп на главите на героите. Може да не е най-красивият на света, но е ефективен. Според нас е страхотен.

Режисьор на „Shame” е Стив Макуин, а в ролите са Майкъл Фасбендър, чието изпълнение си спечели супер-положителни отзиви и отсега се говори за номинации за „Оскар”, Кери Мълиган, Джеймс Бадж Дейл, Ейми Харгрейвс и др.

Премиерата е 2 декември, а се очаква филмът да получи рейтинг NC-17, който се дава на „филмите за възрастни”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. хахахах погледнато от тази страна е направо задължителен хахахахха