Luca-Guadagnino-Oscars-Call-Me-By-Your-Name-1024x634
Лука Гуаданино и Тимъти Шаламе

Заради множеството новини, които излизат за предстоящите проекти на Лука Гуаданино, може да не се усеща времето, но всъщност неговият последен пълнометражен филм излезе вече преди почти четири години. Затова и с нетърпение очакваме премиерата на „Bones & All”, който ще дебютира на предстоящия фестивал във Венеция.

Припомняме, че „Bones & All” е филм за порастването и нестандартна любовна история, а в центъра на разказа е Марън, която тръгва на пътешествие в търсене на бащата, когото никога не е виждала. Тя се надява, че той ще може да ѝ даде отговор на въпроса защо тя изпитва непреодолимата нужда да убие и изяде всичките си близки. По пътя Марън се среща с друг младеж, живеещ на границите на обществото – Лий, с когото откриват много общо помежду си.

Развълнувани сме за „Bones & All” най-вече заради Гуаданино, но и защото филмът бележи новата му колаборация с Тимъти Шаламе, когото италианецът практически превърна в звезда с прекрасния „Призови ме с твоето име”. Освен него обаче ще видим и легендата Марк Райлънс, любимия ни Майкъл Стулбарг и други прекрасни актьори. Музиката пък е написана от големите Трент Резнър и Атикъс Рос, които най-често работят с Дейвид Финчър, но разбираме напълно защо са се захванали и с този проект и нямаме търпение да видим как са го дооформили.

Вижте първите промоционални кадри:

ezgif-3-51add12a9d BLVDR_2021_06_04_0008_R BLVDR_2021_06_16_0037_R BLVDR_2021_06_15_0042_R

Стилът на Лука Гуаданино си личи и тук с богатите цветове и естествена светлина, с които свързваме много от проектите му. Повече дори от тях обаче ни привлича нежността и емпатията, с които изглежда, че Гуаданино е подходил към тези герои, макар и те да не се най-лесните за харесване протагонисти.

Ето какво казва самият той за причините да избере именно тази история:

Има нещо в лишените от права, в хората, които живеят на границите на обществото, което ме привлича много и което ме докосва. Обожавам тези герои. Сърцето на този филм е нежно и показва обич към тях, интересуват ме техните емоционални пътувания. Искам да видя къде са възможностите за тях, заровени в невъзможността, пред която са изправени. Този филм за мен е медитация върху това кой съм аз и как мога да преодолея онова, което чувствам, особено когато е нещо в мен, което не мога да контролирам. И последно и най-важно, кога ще мога да намеря себе си в чуждия поглед?

Bones & All” е режисиран от Лука Гуаданино по сценария на Дейвид Кайганич, който адаптира романа на Камил ДеАнджелис. В главните роли са Тейлър Ръсел, Тимъти Шаламе, Марк Райлънс, Андре Хоранд, Клои Севини, Майкъл Стулбарг, Дейвид Гордън-Грийн и Джесика Харпър.

Филмът първо ще дебютира в конкурсната програма на фестивала във Венеция, който започва на 31 август. След това ще бъде представен и на фестивала в Торонто, а широката му премиера в кината е насрочена за 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *