Тази година предстои да видим поне няколко филма, които могат да се похвалят с истински чудовищни актьорски състави. Един от най-високопрофилните от тях (от „престижна“ гледна точка) е новият филм на Дейвид О. Ръсел – „Amsterdam”.

Още когато разбрахме за главните действащи лица бяхме развълнувани за проекта, пък и като цяло, макар да не е сред най-големите ни любимци, всеки нов филм на Ръсел е събитие, а той не е изкарвал такъв от „Джой“ през 2016 г. А когато се разбра, че той е заформил най-впечатляващия си каст до момента, в кариера пълна с филми, пръскащи се по шевовете от известни актьори, беше ясно, че няма как „Amsterdam” да не е сред най-очакваните заглавия за годината.

Сега получаваме първи трейлър за филма и за наша радост историята също започва да ни грабва интереса, а не само известните актьорски имена. „Amsterdam” разказва за трима приятели през 30-те години на ХХ в., които са се срещнали през Първата световна война и са сключили пакт винаги да се подкрепят. Когато обаче са обвинени в убийство, те трябва да разкрият истинския виновник, за да свалят подозрението от себе си, в процеса на което се натъкват на един от най-големите заговори в американската история.

Вижте трейлъра сега:

Атмосферата, която предава този трейлър, определено ни харесва много. Вижда се типично мрачното чувство за хумор на Дейвид О. Ръсел, примесено с множество колоритни и забавни герои, с които наистина нямаме търпение да се запознаем. Повече от това обаче ни се струва, че самата история ще бъде ангажираща и интересна, много от нишките ѝ остават скрити и неразбираеми, което само може да ни радва. Подозираме, че някъде ще се намеси и някоя любовна интрига, вероятно и някое предателство, но всъщност най-интересно ще ни бъде да гледаме именно динамиката между тримата приятели – сами по себе си уникални личности, но и в много любопитна връзка помежду си. Пък и винаги ни радва да видим Крисчън Бейл в роля, в която да ни изглежда, че истински се забавлява – толкова много интензитет не може да е полезен за никого.

Оттук насетне ще стискаме палци студиото да успее да се въздържи от това да ни покаже прекалено много реклами, с които да развали мистерията, както на самия сюжет, така и на ексцентричностите на героите. Дори и да стане това обаче ни се струва, че този разказ ще си струва да се види и то на голям екран.

AMSTERDAM

Режисьор и сценарист на „Amsterdam” е Дейвид О. Ръсел („Трима крале“, „Наръчник на оптимиста“, „Боецът“, „Американска схема“). В главните роли ще видим Крисчън Бейл, Марго Роби, Джон Дейвид Уошингтън, Крис Рок, Аня Тейлър-Джой, Зоуи Салдана, Майк Майърс, Майкъл Шанън, Тимъти Олифант, Андреа Райзбъроу, Тейлър Суифт, Матиас Схонартс, Алесандро Нивола, Рами Малек и Робърт Де Ниро.

Премиерата е насрочена за 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *