Страстни очаквания се вихрят на действащия в момента Comic-Con в Сан Диего и компаниите се надпреварват да представят най-новото, което са успели да сътворят за омагьосване на зрителското въображение. В продължение на години почитателите на „The Sandman“ бленуваха за филмова интерпретация на прочутия комикс – след успеха на „Good Omens“, особено след великолепната аудио-версия, в която разказвач е самият Геймън, а ролята на Морфиъс бе поверена на Джеймс Макавой, и след дългите години подготовка най-сетне Netflix представят пълен трейлър на готовия сериал. И той изглежда вдъхновяващо!

Все по-малко време остава до срещата с оживелия образ на Лорд Сън и сме сигурни, че след като Нийл Геймън е щастлив от начина, по който героите му естествено се „вливат“ в нашата реалност – ние също ще приемем (почти) безрезервно творческите решения на екипа. И макар да отеква в главата ни специфичният, леко провлачен тембър на Геймън, който умело представя собствените си герои (да не забравяме, че интерпретацията на Audible се появи в средата на пандемичната 2020 година и подейства особено „ескейпистки“), и да се сещаме с известна носталгия за Кат Денингс като любимата сестра Смърт или за Майкъл Шийн в образа на Луцифер, не можем да не признаем, е сътвореното от Netflix е достойно за сънищата, които Геймън ни е подарил. Вярваме на Том Стъридж, че освен визуална прилика с Морфиъс, в неговото изпълнение ще открием и особена страст към този любим на хиляди фенове герой.

Ето какво гласи официалният синопсис на „The Sandman“:

Съществува друга реалност, която ни очаква в момента, в който затворим очите си – място, наречено Свят на сънищата, където Морфиъс, Лорд Сън облича в образи най-дълбоките ни страхове и фантазии. Но неочаквано Сън е уловен и затворен в продължение на много години и в негово отсъствие се случват поредица от събития, които завинаги променят и света на сънищата, и нашата реалност. За да възстанови реда, Морфиъс трябва да потегли на път в различните пространствени и времеви измерения, за да поправи грешките от миналото, за да посети стари приятели и врагове и дори да се срещне с нови създания…

Поредицата „The Sandman” има 75 броя, като е издавана от Vertigo (импринт на DC Comics) от 1989 година. Геймън създава своеобразна антология на светове-в-световете, фокусирайки се върху алегоричния образ на Сън и неговите братя и сестри, известни като Безкрайните – Смърт, Желание, Отчаяние, Лудост, Разрушение и Съдба (Death, Desire, Despair, Delirium, Destruction and Destiny).

Стийминг гигантът Netflix откупува правата за превръщането на „ The Sandman“ в игрален сериал, като цената за това удоволствие е най-високата в историята на телевизионните сделки на Warner Bros, а снимачният процес допълнително увеличава неимоверно разходната част на бюджета. По сценария на поредицата работи създателят на комикса Геймън, заедно с Алън Хайнбърг („Жената чудо“), който е и шоурънър, и с Дейвид С. Гойър; тримата са и изпълнителни продуценти. В актьорския екип са Том Стъридж, Бойд Холбрук, Гуендолин Кристи, Чарлс Данс, Дейвид Тюлис, Джена Колеман, Вивиен Ачимпон, Асим Чандри, Санджив Баскар, Джоли Ричардсън, Стивън Фрай и др.

Появата на „The Sandman“ е в Netflix е след по-малко от две седмици – на 5 август 2022.

FYYobKDUYAAKyCb

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *