Използването на пищни и прелестно красиви кадри, за да се покаже упадъчността на богаташите, не е нов похват – виждали сме да го правят страшно много артисти с добри резултати. Следващият човек, който се наема с подобна задача е Емералд Фенел и нямаме търпение да видим крайния продукт.

Припомняме, че новият филм на Фенел се нарича Saltburn и разказва за Оливър, загубеняк без приятели от Оксфорд, който е поканен да прекара лятото в грамадното имение на богатото семейство на новия си познат Феликс. Там Оливър прекарва незабравимо лято, където научава истинските дълбини на покварата, до които могат да доведат парите и привилегиите.

Вижте новия трейлър сега:

В предишния си филм, Момиче с потенциал, Емералд Фенел ни показа изпипан стил и лична естетика, особено впечатляващи за дебют. Ярките цветове, предумерено бонбонената атмосфера и веселите поп парчета поставяха ярък контраст с мрачната история, която се развиваше в сюжета. Подозираме, че в Saltburn ще е точно същото, но нямаме търпение да видим как този разпознаваем стил се е развил и то именно когато тематиката като начало предполага красиви и пищни кадри.

Съблазънта и охолието са на преден план, но дори само от трейлъра си личи, че Фенел отново не е забравила, че героите трябва да бъдат на първо място. Джейкъб Елорди изглежда напълно на място като чаровен младеж, напълно неосъзнаващ привилегията си, Розамунд Пайк е велика винаги, но най-вече нямаме търпение да видим страхотния Бари Киоган. Дори само от тази реклама се вижда, че той ще бъде много повече от беден загубеняк, чиято роля е да бъде „аватара“ на публиката във филма – напротив, личи си, че той ще бъде много повече от проста жертва.

Saltburn е написан и режисиран от Емералд Фенел. В главните роли са Бари Киоган, Джейкъб Елорди, Розамунд Пайк, Кери Мълиган, Ричард Е. Грант, Алисън Оливър и Арчи Мадекуе.

Филмът ще бъде в кината на 24 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment