Дарио Ардженто вече не е толкова активен зад камерата. Последният му филм „Dark Glasses” беше едно малко събитие за феновете, защото не беше режисирал нищо от точно десет години. Това, разбира се, не му пречи да подпомага нови и изгряващи таланти като Шарлот Колберт в ролята на продуцент.

She Will”, на който майсторът на джалото е изпълнителен продуцент, е дебют за британската режисьорка. Тя има редица кратки филмчета зад гърба си, някои носителите на различни награди и оценени високо от критиката по разнообразни фестивали. IFC Midnight и Shudder застават зад проекта като разпространители.

Вижте и рекламата, която се появи през изминалите дни:

За съжаление виждаме прекалено много клишета, за да ни вдъхне достатъчно доверие за нещо наистина впечатляващо. Все пак се усеща тази мрачна атмосфера, която толкова харесваме и стискаме палци поне да става за гледане. Алфонсо Куарон казва, че филмът се представя много добре като психологически ужас, който ще ви остави да се чудите над зададените въпроси дълго след финалните надписи. Като цяло повечето фестивални мнения са силно положителни.

She Will” разказва историята на Вероника Гент (Алис Крийг), която се подлага на двойна мастектомия. След операцията тя, заедно със своята медицинска сестра Деси (Кота Еберхард), заминава за лечение в отдалечените кътчета на Шотландия. Там тя установява, че подобна процедура я кара да се съмнява в своето ежедневие, което от своя страна води до стари спомени и отваряне на вече забравени рани. Двете жени изграждат странна връзка след като Вероника получава умението да си отмъщава посредством сънища.

Ето какво споделя и самата Шарлот Колберт за своя филм:

Историята на филма задълбава в теми, които винаги са ми били интересни, както в работата ми, така и в живота. Как травмата размива нашето възприемане на реалността и времето, как природата носи толкова много утеха, как всички ние носим мускулната памет на тези, които са били преди нас и тези, които ще дойдат след нас, как дори най-безкрайно малкото, като клетката, съдържа същите модели като вселената. Значението и перспетиквата, реалността и времето, всички те са толкова крехки конструкции, които могат да се счупят по всяко време. Психологическият ужас позволява повече артистична свобода отколкото драма. Също така той в сърцето си успява да улови тези екзистенциални чувства.

Вижте и официалния плакат на филма:

shewill-poster-20220611

She Will” е режисиран и написан от Шарлот Колберт. В ролите ще видим Алис Крийг, Малкълм Макдауъл, Рупърт Еверет, Кота Еберхард, Еми Менсън и други.

Филмът ще се появи в избрани кина и по дигиталните платформи на 15 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *