Изискват се бая „топки“ да представиш трейлър на филма си, за който имаш надежди да се превърне в основата на успешен шпионски екшън франчайз, само ден след дебюта на първия тийзър на очакваната с години нова част на най-голямата (като изключим Джеймс Бонд) поредица в жанра – „Мисията невъзможна“. Е, очевидно Netflix могат да се похвалят с чифт „големи и космати“, защото стрийминг компанията прави точно това с амбициозния „The Gray Man“, бележещ най-големия бюджет в историята им.

Припомняме, че филмът е дело на добре познатите на феновете на Marvel братя Антъни и Джо Русо („Завръщането на първия отмъстител“, „Първият отмъстител: Войната на героите”, „Отмъстителите: Война без край”, „Отмъстителите: Краят”), които адаптират едноименния шпионски роман на Марк Грейни, а в главните роли се включват звездите Райън Гослинг, Крис Евънс, Ана де Армас и Били Боб Торнтън.

The Gray Man“ разказва за Корт Джентри (Гослинг), по известен като Сиера Шест или „Сивият”. Измъкнат от затвора от Доналд Фицрой (Торнтън) и превърнат в смъртоносно оръжие за изпълнението на сенчести операции на ЦРУ, Джентри е сред най-ценните ресурси на агенцията, докато не разкрива част от мръсните им тайни – от този момент насетне, той се превръща във враг номер едно. По петите му е изпратен бившият му колега с психопатични наклонности – виртуозният майстор на мокри поръчки Лойд Хансен (Евънс), който няма да се спре пред нищо, докато не го ликвидира. Единственият човек, на когото може да се довери Джентри, е агент Дани Миранда (Де Армас).

Вижте първия трейлър на „The Gray Man“ сега.

След първия снимков поглед си мислихме, че сме подготвени за мустаците на Крис Евънс, но не бяхме – сблъсъкът ни с тях е може би най-вълнуващото нещо в този трейлър и още сега им присъждаме наградата за „най-добър злодей“! Всъщност, ако трябва да сме честни, рекламата не е лоша – предлага няколко добри епизода, актьорите са супер и като цяло филмът изглежда наистина амбициозно. Проблемът е, че нищо не ни стои кой знае колко оригинално и ни липсва идентичност – стил, който да го отличи като нещо повече от конвейерните студийни високобюджетни екшън с „хитри“ „one liners”. Странно е, но имаме усещане повече за „Бързи и яростни“, отколкото за „Мисията невъзможна“. Но може проблемът да е само в нашия „телевизор“. Стискаме палци да грешим и „The Gray Man“ да е наистина качествено шпионско развлечение.

В допълнение вижте и няколко плаката, да се полюбувате още на „злодейските мустаци“ на Крис Евънс, както и на не по-малко впечатляващото лицево окосмение на Райън Гослинг. По между другото е и Ана де Армас – за красота.

gray_man_xlg gray_man_ver3_xlg gray_man_ver2_xlg gray_man_ver4_xlg gray_man_ver5_xlg

Режисьори на „The Gray Man“ са Антъни и Джо Русо („Първият отмъстител: Войната на героите”, „Отмъстителите: Война без край”, „Отмъстителите: Краят”, „Cherry”), които са и сценаристи наравно с техните редовни колаборатори Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли. В ролите са Райън Гослинг, Крис Евънс, Ана де Армас, Джесика Хенуик, Били Боб Торнтън, Реге-Жан Пейдж, Алфри Уудард, Джулия Бътърс, Вагнер Моура, Дануш, Еме Икуокър, Скот Хейз и др.

Филмът ще бъде показан в ограничен брой кина от 15 юли, а широката премиера е в платформата на Netflix от 22 юли.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  2. The two trailers cannot compare on any level – the Cruise one gets you there, bit by bit, until you submit.
    This one is over the top in a euro-trash sort of way…stitched together by phony bullshit parts …