Показан за пръв път на тазгодишния филмов фестивал в Сънданс, „Good Luck Тo You, Leo Grande“ e новият филм на режисьора Софи Хайд и сценариста Кейти Бранд (която има опит като комедиен сценарист и изпълнител). Ема Томпсън играе главната роля Нанси Стоукс, пенсионирана учителка, която винаги е живяла живота си по възможно най-стандартния, задоволителен начин. След смъртта на мъжа си тя осъзнава, че никога не е била задоволявана сексуално и решава да се впусне в едно преживяване, което преди би й се сторило немислимо – наема си сексуален работник на име Лео Гранде (Дарил Маккормак, известен с ролите си в сериали като „Peaky Blinders„“ и „Колелото на времето“), който да й разкрие мистериите на тялото й.

Можете да гледате трейлъра тук:

От Сънданс се чуха доста позитивни отзиви за „Good Luck Тo You, Leo Grande“. Томрис Лафли пише в The Playlist: „Стимулиращо сексуално-позитивният филм на Софи Хайд е освежително изключение измежду типичните представи за женската сексуалност в мейнстрийм киното.“ Дейвид Симс от The Atlantic пише: „Томпсън е изключителна, навигирайки различните несигурности, идващи с липсата на опит, възрастта и репресията, а Маккормак е чаровен и толерантен партньор за нея.“ Дейвид Ърлик от Indiewire хвали филма като „може би най-очарователната фантазия за сексуален работник от „Хубава жена“, макар и да е много по-малко ретрограден, не толкова неспецифичен и в крайна сметка много по-заинтересован да разглежда ограниченията на своята фантастична концепция…“.

Good Luck Тo You, Leo Grande“, със свободолюбивата си нагласа към сексуалната изразителност на героите си, обещава да бъде вълнуваща нова стъпка за Ема Томпсън. Британската звезда започва кариерата си като многостранен изгряващ талант, печелейки „Оскар“ за най-добра актриса в Мърчант-Айвъри драмата „Имението Хауърдс Енд“ (1992) и за най-добър адаптиран сценарии за „Разум и чувства“ (1995). Впоследствие обаче тя се превръща в една от многото разпознаваеми авторитетни старейшини с британски акценти в забравими Холивудски филми като „Мъже в черно: Глобална заплаха“, „Круела“, „Доктор Дулитъл“, „Красавицата и Звяра“ и „Последната коледа“.

Участието на Томпсън в по-малка, по-интимна драма, изпълнена с млади таланти пред и зад камерата, е мъдро решение за 63-годишната актриса. И готовността й да използва възрастта и тялото си, вместо да ги прикрива, ни дава надежда, че „Good Luck To You, Leo Grande“ ще бъде искрена, чаровна и проницателна малка драма-комедия.

Премиерата е на 17 юни по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *