„Понякога миналото се връща, за да те обсеби!” И в момента на зловещата музика перфектният зрител стиска бицепса/нежната длан на човека до себе си и потреперва в удобната седалка. Но само когато е податлив на подобни внушения и когато/ако от екрана се излъчва нещо поне донякъде правдоподобно.

При положение, че сме съвсем рационално скроени/възпитани и с пълното съзнание, че духовете обикновено обитават нечии болни мозъци, вторият филм на Кевин Карауей „Seven Below” би могъл да ни впечатли само ако притежава любопитен обрат за психологически здравомислещо обяснение на фабулата. Но от трейлъра и от краткия синопсис можем да заключим, че случаят не е такъв.

Вторият филм на режисьора (пълнометражният му дебют е хоръра от 2009 година „The Fear Chamber”) ще си бъде жанров хорър-трилър с къща, чиито собственик е героят на Винг Реймс, в която се озовават група непознати. Ала именно там преди 100 години едно дете откачило и изклало цялото си семейство. „Това е моето убежище – душите ви ми принадлежат!” Така ли? И в този второразреден псевдо-ужас ли трябва да видим Вал Килмър? Много ни е мъчно, защото преди (много) време имахме друго мнение за актьорските му способности и защото обожаваме „The Doors” на Оливър Стоун… В момента „Seven Below” си търси разпространител на American Film Market, но по-добре вижте трейлъра (чрез Bloody-Disgusting), и тогава може да се обзаложим дали пък няма да излезе директно на носител за домашно „страхуване”!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *