Излезе първи пълен трейлър на многоочаквания нов проект на Дани БойлPistol”, който ще разкаже историята на една от най-култовите банди в световната музикална история – The Sex Pistols.

Pistol” ще адаптира автобиографията на китариста Стийв ДжоунсLonely Boy: Tales from a Sex Pistol” и още в момента, в който разбрахме за тази идея знаехме, че Дани Бойл е най-подходящият човек да я доведе до екран. Той, разбира се, е прекрасен режисьор, но повече от това – знаем, че той има страхотно отношение първо към музиката, но може би най-важното – към недоволната младеж, която си търси начини да се изразява.

Първият кратичък тийзър, който изгледахме, нарочно не включваше истинска част от песен на групата, но първият пълен трейлър на „Pistol” ни дава точно това, което искаме – „Anarchy in the UK”, вероятно най-разпознаваемата им песен.

Вижте го сега:

Трейлърът показва по страхотен начин, че „Pistol” няма да е просто поредният портрет на музиканти, каквито напоследък гледаме много. The Sex Pistols не са просто група, макар да имат само един албум и да съществуват по-малко от три години, те остават в музикалната история като един от най-видните представители на жанра си. Всъщност много по-интересната част от историята е как те се раждат, на каква нужда отговарят и какъв фурор пораждат в тогавашното английско общество. Как въобще пънкът се появява, защо става толкова популярен, какво представлява и как се превръща в световноразпознаваем феномен, включващ цяла култура, със съпровождощи политически убеждения, мода и собствени звезди – всичко това ще бъде в сърцето на един задълбочен разказ за историята на The Sex Pistols и сме сигурни, че Дани Бойл ще им е отделил нужното внимание.

Pistol” е режисиран от Дани Бойл („Трейнспотинг“, „Беднякът милионер“), а адаптираният сценария е дело на Крейг Пиърс („Moulin Rouge!”, „The Great Gatsby”). Главните роли ще бъдат поети от Тоби Уолъс, Ансън Буун, Луис Партридж, Джейкъб Слейтър, Фейбиън Франкъл, Дилън Люелин, Сидни Чандлър, Ема Апълтън, Томас Броуди-Сангстър, Талула Райли, Айрис Лоу и Мейзи Уилямс.

Премиерата ще бъде на 31 май в платформата Hulu и по FX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *