През последните дни споделяхме доста новини за обещаващи проекти, които търсиха инвеститори на пазарната секция на тазгодишния фестивал в Кан. Сега споделяме още една такава, която веднага ни хваща интереса, заради имената на замесените.

Филмът ще се казва „Pain Hustlers” и ще бъде оглавен от Дейвид Йейтс, което привлича любопитството ни, тъй като той не е режисирал почти нищо извън „Хари Потър“ вселената от много години. Обявлението на това, че планира да започне работа по нов проект поставя много въпроси за бъдещето на магическия свят, каквито така или иначе има след слабото представяне на „Тайните на Дъмбълдор“ на световния бокс офис. Ние обаче не отдаваме това слабо представяне на самия Йейтс и въпреки критиките, които имаме към цялата поредица „Фантастични животни“, никои от тях не са за режисурата – Йейтс се справя впечатляващо добре вече години наред в това да донася до екрана страхотно изглеждащи филми, които за съжаление просто нямат достатъчно интересна история. Въпреки това неговите умения като режисьор са неоспорими и ще ни бъде особено интересно да видим как ще се пренесат към една поставена в съвсем истинския свят драма.

Историята на „Pain Hustlers“ е написана от Уелс Тауър и проследява Лайза Дрейк, жена, която не е завършила гимназия, но в търсене на начин да издържа себе си и малката си дъщеря, се забърква във фармацефтичен бизнес в проваляща се компания. Чарът, амбицията и куражът на Лайза успяват да катапултират компанията и самата героиня във високите ешалони на обществото, спечелват й много пари, но и я въвличат в обвинения за криминална конспирация. Сюжетът ни звучи интересно, виждали сме няколко различни филми и сериали в последните години, които се занимават с разкази около опиоидната (и като цяло медикаментната) криза в Америка, но този е по измислена история, макар и с много реални паралели в истинския свят.

Едно от най-важните неща за успеха на филма ще бъде главната героиня да бъде поета от страхотна, чаровна актриса, на която ще вярваме, когато успява в бизнеса, но и когато се бори с обстоятелствата си. За това и изключително много се радваме, че Йейтс е решил да работи с любимката ни Емили Блънт. Блънт е не просто способна актриса, тя е страшно магнетична и може да играе еднакво добре жени в криза и такива, които са на върха на способностите си, заради което нямаме съмнение, че ще се впише безпроблемно в тази роля.

Очаква се продукцията да започне в края на август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *