Много актьори рано или късно решават да пренесат наученото от различни снимачни площадки и самите те да седнат на режисьорския стол. Колаборацията, за която днес ще говорим обаче, честно си признаваме, много ни изненада.

Блейк Лайвли, позната най-вече от ролята си на Серина ван дер Уудсен в „Клюкарката“, ще направи пълнометражния си дебют като режисьор с филм, озаглавен „Seconds”. Филмът ще бъде адаптация от едноименния графичен роман на Брайън Лий О’Мали, чието име може да ви е познато, тъй като той е автора на комиксите „Скот Пилгрим срещу света“.  И знаем какво си казвате сега, че „Скот Пилгрим“ е модерна класика, но едно е Блейк Лайвли, а друго е Едгар Райт. Е, интересното е, че Райт се съюзява с Лайвли за този проект – ще адаптира сценария собственоръчно и ще продуцира проекта. Това ще бъде първият филм, който Райт пише, но не режисира сам от „Ант-мен“ насам.

Наистина сме заинтригувани дълбоко от тази новина. Ако беше обявено просто, че Райт ще напише и режисира нов филм по произведение на автора на „Скот Пилгрим“, без никакво съмнение щяхме да сме развълнувани 100%. Самият факт обаче, че това ще е първият пълнометражен филм на Блейк Лайвли, е ужасно интригуващ и не ни сваля (задължително) очакванията – виждали сме повече от впечатляващи дебюти на актьори в режисьорството, пък и всеки трябва да има първи опит. Освен това Лайвли не е и напълно нетествана – тя миналата година режисира много красивия клип на Тейлър Суифт „I Bet You Think About Me”, което може да бъде добра индикация, защото някои от любимите ни режисьори се занимават с музикални видеа.

scott-pilgrim

Комиксът „Seconds” разказва за успешния майстор-готвач Кейти Клей, която придобива силата да поправя грешките си в миналото просто като ги запише в тетрадка, изяде една гъба и заспи. И докато в началото тя започва да живее живота на мечтите си, тази неконтролируема способност скоро започва да заплашва не просто живота, който е познавала до сега, но и самата й връзка с времето и пространството.

Историята ни звучи страхотно, точно като за кино адаптация от по-неизвестен комикс, който не е част от никоя установена „вселена“. Стискаме палци на Блейк Лайвли, смятаме, че има причина Едгар Райт да е избрал да работи с нея, пък и просто ни е симпатична и се надяваме нещата да й се получат.

Оттук насетне със сигурност ще следим развитието на „Seconds” и ще се ослушваме най-вече за кастинг новини, за да разберем дали самата тя ще поеме главната роля или ще се колаборира с друга актриса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *