Очакваме с интерес новия режисьорски проект на любимеца ни Майкъл Кийтън Knox Goes Away, въпреки че отзивите за филма не бяха блестящи след премиерата му на фестивала в Торонто. Все пак Кийтън е артист, когото уважаваме много, а по всичко личи, че филмът му е личен и интересен, така че дори и крайният резултат да не е блестящ, не бихме пропуснали възможността да формираме собствено мнение.

Knox Goes Away е вторият проект, който Майкъл Кийтън режисира и участва в главната роля. Тук той играе наемен убиец, който е диагностициран с бързоразвиваща се форма на деменция. Едновременно с това отчужденият му син се появява на прага му и търси помощ за грешка, която е направил в момент на ярост.

За да му помогнат да разкаже тази история, Кийтън е наел страхотен екип актьори – Джеймс Марсдън като сина му, а носителите на „Оскар“ и истински легенди Ал Пачино и Марша Гей Хардън са в поддържащи роли.

Ето трейлъра:

Виждаме къде в Knox Goes Away са капаните на т.нар. „B-movies” и къде може да завие в някои необмислени и клиширани посоки. Цялостно обаче ни се струва, че историята на човек с професия, която изисква прецизност и внимание към детайла, който започва да забравя, сама по себе си е интересна. Когато се добави и елемента на отношенията между баща и син и цялата работа с привидното прикриване на престъпление, което синът е извършил, едновременно може сюжетът да се претрупа, но виждаме и много поводи за силни тематични нишки. Признаваме си, че разпространителите Saban също не ни говорят за особено впечатляващо качество на филма, но въпреки това рекламата ни заинтересува достатъчно, че да му дадем шанс.

Ето го и официалният синопсис:

В този непредвидим трилър Джон Нокс е наемен убиец, който се опитва да се покае за грешките си, преди наскоро диагностицираната му деменция напълно да обземе мозъка му. С помощта на доверен приятел със собствено мъгляво минало, Нокс се състезава с полицията, както и със собствената си влошаваща се памет, за да спаси отчуждения си син от грешка, направена в името на отмъщение, преди да е станало твърде късно.

Knox Goes Away е режисиран от Майкъл Кийтън по сценарий на Грегъри Поарие (Rosewood, National Treasure: Book of Secrets). В главните роли са Майкъл Кийтън, Джеймс Марсдън, Ал Пачино, Марша Гей Хардън и Джоана Кулиг.

Световната премиера е насрочена за 15 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *