Алекс Прояс не е имал нов филм от близо шест години след не особено добре приетия от публика и критика „Боговете на Египет”. Ние обаче ще го запомним основно с работата му по чудесните мрачни заглавия „Гарванът” и „Градът на мрака”. Именно затова се радваме изключително много, че е решил да се завърне към това, с което стартира кариерата си преди близо три десетилетия.

Прояс е сключил сделка с английската компания 108 Media за редица проекти, първият от които ще бъде 35 милионният готически ужас „Sister Darkness”. Ето какво се знае за сюжета:

Действието ще се развива през тридесетте години на миналия век и ще проследи живота на Алис, която не е особено доволна от брака си. Скоро обаче тя среща своята двойничка Исла. Нейното съществуване е мистерия, пропита от истории за кърваво отмъщение срещу потисниците ѝ, адски свръхестествени пейзажи и възстание срещу измамната аристокрация.

Sister Darkness” е по сценарий на самия Алекс Прояс, а снимките се очаква да започнат в края на тази година в Австралия и да продължат до средата на следващата. Режисьорът планира да заснеме своя филм посредством така наречената виртуална продукция. Процесът е подобрен от неговото собствено студио за специални ефекти Heretic Foundation. На този етап липсва повече информация за участници и сюжет.

Ето какво споделя Прояс за новия филм и виртуалния процес, над който работи през последните 2 години:

Sister Darkness” ще е важна стъпка при използването на виртуална продукция при подобен мащаб. Талантливият екип на Heretic ще ни позволим да установим ценности на много по-високи нива при такъв бюджет. Нива, за които никой не е подозирал, че са достижими. Това е бъдещето на киното.

Алекс Прояс споделя още, че „Sister Darkness” е вдъхновена от класичките британски ужаси от шейсетте и седемдесетте години на миналия век. Филмът отдава почит на заглавия като „The Innocents” и „The Legend of Hell House”.

Изпълнителният директор на 108 Media Аби Растоги също споделя:

Това, което Алекс е постигнал с Heretic, напълно съвпада с целите на фирмата. Имаме желание да обслужваме смели творчески визии от концепцията до разпространението. Тази година ние се разраснахме изключително много благодарение на новите ни партньори и ще продължаваме да го правим занапред.

Със сигурност ще следим за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment