След три години тишина в „операционното“ онлайн пространство попаднахме на новина, свързана с дълго лелеяния и подготвян в продължение на десетилетия проект на Франсис Форд КополаMegalopolis”, която го направи още по-интригуващ в очите на хиляди киномани по света. След слуховете за Джъд Лоу ние някак сме пропуснали информацията, че Оскар Айзък е бил поканен за главната роля във филма и сега The Hollywood Reporter съобщава, че – тъ-дъ-дъ-дъм – Адам Драйвър ще бъде начело на сериозния актьорски екип.

Няма празно при това момче! Дебютът му в пълнометражното кино е при Клинт Истууд, работи със Стивън Спилбърг, братя Коен, Саверио Констанцо (за ролята в „Hungry Hearts“ Драйвър получава наградата най-добър актьор във Венеция!), Джеф Никълс, Джим Джармуш, Ноа Баумбах (няколко филма, включително великолепния „Семейна история“!), Мартин Скорсезе, Стивън Содърбърг, Спайк Лий, Тери Гилиъм, Леос Каракс, Ридли Скот – и сега към внушителния си режисьорски списък той добавя Копола! Неслучайно всички адмирират начина, по който пресъздава образите във филмите – през годините талантът му в интерпретациите беше потвърден и с две номинации за „Оскар“. Останалите роли в „Megalopolis” са поверени на Форест Уитакър, Лорънс Фишбърн, Натали Еманюел, Джон Войт. Ето какво гласи официалният синопсис на бъдещия филм:

Съдбата на древния Рим застрашава модерния свят, който не е способен да се справи с безбройните социални проблеми – това е в основата на епичната история за политически амбиции, гениални способности и драматична любов.

Звучи интригуващо, особено като сме наясно, че сюжетът се върти около талантлив архитект, който има за цел да създаде пространство-утопия в Ню Йорк, но кметът му пречи по всякакъв начин. Още доста актьорски имена се спрягат от слуховете като възможни участници във филма – Джеймс Каан, Кейт Бланшет, Зендая, Мишел Пфайфър и Джесика Ланг, но няма потвърждение за тях, а най-вероятно и небезизвестният Никълъс Кейдж ще се появи в епизодична роля в епохалния проект на чичо си. Той се очертава като финансиран от източници, независими от големите филмови корпорации и бюджетът му ще надхвърли 100 милиона долара.

Очаква се снимките на „Megalopolis“ да започнат по-късно през настоящата 2022 година в Ню Йорк. Все още няма дистрибутор на филма, но е много вероятно новини в тази посока да дойдат от пазара в Кан, който започва тази седмица в рамките на най-авторитетния фестивал в света. Чакаме новини за Адам Драйвър при Франсис Форд Копола!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *