На британците винаги може да се разчита, когато става дума за впечатляващи продукции (обикновено в епоха), които взимат някаква идея и я развиват в кратък брой епизоди – още преди модата на минисериалите, тяхната телевизия се славеше с навика си да прави доста кратки сезони. Сега разбираме за нова продукция на Disney+, която ще събере страхотна група актьори в интересен сюжет – точно това, което сме свикнали да очакваме от повечето английски проекти, но което ни изненадва когато излиза под шапката на Disney.

Сериалът се нарича Rivals и е адаптация на едноименния роман на Джили Купър, излязъл през 1988 г. като част от поредицата Rutshire Chronicles – романтични романи, които проследяват различните истории на семейства от висока класа, живеещи в измислена английска област. Специално Rivals се занимава с драмата и шокиращите действия, които се развиват във враждата на двама мъже в безмилостния свят на 80-тарската телевизия.

Любимият ни Дейвид Тенант, който завинаги ще бъде Десетият Доктор, но също така обожаваме да гледаме навсякъде, ще изиграе лорд Тони Бадингам, егоистичния и амбициозен лидер на телевизионна станция. Ейдън Търнър, познат най-вече от Хобит, ще изиграе телевизионния водещ и интелектуалец Деклан О’Хара, който е съблазнен да напусне BBC и да отиде в станцията на Бадингам. Алекс Хасел (The Tragedy of Macbeth) ще изиграе Рупърт Кембъл-Блек, който е член на парламента и има дългогодишна вражда с Бадингам. Главният актьорски състав е завършен от Дани Дайър, познат на цялата английска публика от култовата сапунка Eastenders, който пък ще изиграе милионерът Фреди Джоунс.

Като цяло идеята ни звучи доста интересна, особено защото не е типичният английски сюжет в епоха, който сме свикнали да гледаме. Като чуем за британската висша класа и веднага си представяме викторианската епоха или ерата на регентството, но не и 80-те години – нещо достатъчно модерно, че да не ни занимават с любимите им ритуали за женене, с което сякаш половината им литература се занимава, а в същото време достатъчно отдалечено, че да очакваме страхотна визия и костюми. Сюжетът също ни звучи любопитно и нямаме дори предположение накъде ще ни отведе, което само може да ни радва. В изпълнение на тези страхотни актьори, сме сигурни, че ще си струва да му отделим внимание.

Rivals е адаптиран за телевизията от Доминик Тредуел-Колинс (A Very English Scandal) и Лора Уейд. Елиът Хегарти (Ted Lasso, Cheaters) е главния режисьор за целия сериал.

За момента премиерна дата не е обявена, но ще следим за трейлър или поне първи кадри внимателно, за да можем да придобием усещане за цялостната атмосфера на историята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *