Когато през 2020 се влюбихме в оптимизма, искреността и хумора на „Ted Lasso“ на Apple TV+, това беше въпреки всичките ни очаквания. Сега обаче знаем на какво са способни създателите му и моментално обръщаме внимание на следващия им проект, който на всичкото отгоре ще бъде поведен от една от най-големите звезди на Холивуд.

Става дума за предстоящия „Shrinking”, десет-епизодна комедия, който отново ще бъде продуциран от Apple TV+. Сериалът проследява прямия и не особено тактичен терапевт Фил, който е пионер в областта на когнитивната поведенческа терапия. Фил се има за терапевт на работническата класа, който през годините е развил успешна частна практика заедно с двете си млади протежета – Джими и Габи и който изпада в криза на идентичността, когато е диагностициран с Паркинсон.

В ролята на Фил ще видим не друг, а легендарния Харисън Форд. Това ще бъде първата продължителна телевизионна роля за Форд, който безспорно е от поколението на голямото разделение между „филмовите“ и „телевизионните“ актьори, а той е една от най-големите филмови звезди на планетата, макар и да не можем да отречем, че в последните години изглежда е загубил интерес към всичко, извън пилотирането. Вероятно обаче това всъщност не е така и един различен нов проект (за разлика от поредно приключение в отдалечена галактика или на човека с шапката) ще го ентусиазира отново и ще го накара да ни покаже на какво е способен все още.

Както вече загатнахме, „Shrinking” е написан от Брет Голдстийн и Бил Лорънс, които познаваме като сценаристи на „Ted Lasso”. Главният „виновник“ за проекта всъщност е Джейсън Сийгъл – идеята за сериала е негова и той е основен сценарист на всички епизоди. Сийгъл, разбира се, е установено име в комедията, чиито стил е да вкарва сред смешното и голяма доза истинска емоция, драма и дори трагедия, което кара публиката да се ангажира емоционално, освен да се смее.

Освен сценарист, Джейсън Сийгъл ще влезе и в другата главна роля, тази на Джими – терапевт, който решава да наруши всички установени правила и да започне да казва на пациентите си точно каквото си мисли. Игнорирайки цялото си обучение и етика, той става причина за огромни промени в животите на пациентите си, както и в своя собствен.

За момента Apple TV+ не са обявили начална дата за продукцията на „Shrinking”, но можете да сте сигурни, че ще следим развитието му внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Крайно време е това изкукуригало старче ХФ да се пенсионира фор гуд. Никой не е застрахован от кофти старост, но някъде преди Непобедимте трябваше да се спре, преди да се е превърнал от икона в дразнител…..а за гаврата с новия Инди не ми се и мисли

    1. Ако е по-добър от 4-ката ще си заслужава 🙂

  2. крайно време е Джейсън Сийгъл да спре да се появява в каквото и да е