We all live our lives dangerously, in a state of jeopardy, at the edge of calamity

Много са нещата, които промениха света в последните две години – реалността без съмнение е точно отражение на тези мисли, споделени от легендарния Ник Кейв пред камерата на Андрю Доминик. Новият му документален филм, посветен на музиката на Кейв и The Bad Seeds, носи името „This Much I Know To Be True“ и бе представен премиерно на Берлинале, а през месец март бе включен и в програмите и на South by Southwest Film Festival в Щатите и CPH DOX в Дания.

Почитателите на творчеството на Андрю Доминик и Ник Кейв помнят предишния им документален филм „One More Time with Feeling“, посветен на създаването на албума „Skeleton Tree“ след трагичната загуба на сина на Кейв. Новото потапяне в музиката е посветено на партньорството между Кейв и мулти-талантливия Уорън Елис, с когото заедно творят вече три десетилетия, като не забравяме и факта, че двамата са автори на музиката към филма на Доминик „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд“.

В този филм звучи музика от албумите „Ghosteen “ и „Carnage“, а зад камерата е Роби Райън. Дори само от видяното в трейлъра сме сигурни, че „This Much I Know To Be True“ ще бъде преживяване, което напомня потапянето в музиката на Ник Кейв и неговите съавтори, което превръща концертите им в неповторими преживявания.

Режисьорът Андрю Доминик, чиито творби са любими на голяма част от Операционния екип, междувременно довършва работата си по друг дългоочакван свой проект – биографичния филм, посветен на Мерилин Монро „Blonde“. В продължение на повече от десетилетие от обявяването на тази идея различни актриси бяха ангажирани с главната роля – Наоми Уотс, Джесика Частейн, а от 2019 прекрасната Ана де Армас финално получи честта да се превърне в легендата на киното Монро и работата по снимките започна още тогава.

От самото начало на този проект сме наясно, че завършеният филм ще представлява дълбока психологична трагедия, а рейнтингът, който му бе отреден преди дни в Щатите, е NC-17. Това ограничение на публиката с възрастова категория потвърждава амбициите на Доминик да направи „суров филм“ – въпросът е как ще бъде спазено, след като филмът се очаква да се появи синхронно в киносалони и в стрийминг-платформата Netflix?! Сигурни сме, че авторите на филма и неговата тема са достатъчно интригуващи, за да предизвикат супер сериозен интерес от страна на публиката, независимо от ограничението.

Оставаме в очакване на „Blonde“ до края на 2022, а „This Much I Know To Be True“ ще се появи в разпространение по света на 11 май 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *