Вече трета година проследяваме развитието на проекта на Деймиън ЧазелFirst Man”. Особено важен е моментът с големите очаквания – след „Камшичен удар” и „La La Land” надали има киноман по света, който да не познава името на младия кинаджия и да не очаква с нетърпение какво ще последва. Още повече след като в главната роля се е „цанил” да влезе Райън Гослинг, интересно е да узнаем кой ще му партнира.

Според Deadline Кайл Чандлър („Bloodline”) се включва в проекта и ще влезе в ролята на Доналд „Дек” Слейтън, пилот от Втората световна война, инженер-специалист по въздухоплаване, тест пилот, астронавт на НАСА. Той остава единственият от „първата седморка” американски астронавти, включени в програма „Мъркюри”, който не извършва космически полет в началото на 60-те години. През 1975 година Слейтън е на 51 години и тогава с полета „Союз-Аполо” става най-възрастният човек, летял в космоса.

кори стол и джейсън кларк
Кори Стол и Джейсън Кларк

В екипа на „First Man” се включва още Кори Стол, допълва Variety – помним го с впечатляваща роля в „House of Cards”, а след това и като „Yellowjacket” в „Ant-Man”. Той ще влезе в ролята на Едуин „Бъз” Олдрин – вероятно най-известният от астронавтите, летели през 60-те години. Той е избран в третата група на НАСА, пилот е на лунния модул на „Аполо 11” и вторият човек, стъпил на Луната, след командира на мисията Нийл Армстронг. И тук се намесва ревността – според документи и записи по подготовката на мисията, Олдрин много е държал именно той да бъде първият човек, стъпил на Луната! Как ще бъде предадено съперничеството с Армстронг – това предстои да видим в разказа на Чазел…

И още нещо се добавя като информация от THR – очаква се евентуално Джейсън Кларк („Терминатор Генезис”,Зората на планетата на маймуните”) да влезе в ролята на първия американец, излязъл в откритото космическо пространство – Едуард Уайт. Астронавтът е избран във втората група на НАСА през 1962 година и участва в проекта „Gemini 4”, като загива трагично през януари 1967 по време на тестове за изстрелването на „Apollo 1”.

За първи път Чазел ще режисира филм не по свой сценарий – текстът е дело на Джош Сингър (отговорен за „Spotlight”), а в основата е биографията на Джеймс Р. Хансен „First Man: The Life of Neil A. Armstrong”, като основният хронологически период, който попада във фокус, е 1961-69 година. Снимките на този проект на Amblin Entertainment започват през есента. Очаква се филмът да излезе на екран на 12 октомври 2018 – 15 месеца по-рано вече нямаме търпение…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *