Преди две години, точно в месеците на всеобща почуда какво би могло да бъде бъдещето, в което се съобразяваме с неконтролируеми вируси, романтичната драма „Нормални хора“ („Normal People“) по романа на Сали Руни, режисирана от Лени Ейбрахамсън („Frank“) и Хети Макдоналд, се превърна в сериозен хит, а изпълнителите на главните роли Дейзи Едгар-Джоунс и Пол Мескал привлякоха погледите на киноспециалистите. В момента част от творческия екип се е събрал отново заедно, за да изстреля към звездната слава други млади, очарователни актьорски таланти.

Преди дни се появи информация в мрежата, че се подготвя екранизация на друг роман на Руни – „Conversations with Friends“ и авторката отново е избрала да работи заедно с любимия ни Лени Ейбрахамсън (ще припомним, че той лично е представял на София Филм Фест дебютния си пълнометражен филм „Адам и Пол“ преди 18 години, а през 2015 година предизвика сериозен интерес в целия филмов свят с филма си „Стая“, номиниран за четири награди „Оскар“ и спечелил една от тях, за изпълнението на Бри Ларсън). Новата история, по която работят Ейбрахамсън и Руни, проследява колебанията и търсенията на една млада колежанка и стремежа ѝ да намери своето място в сложния свят на човешките взаимоотношения.

Оригиналната песен, която звучи в трейлъра, е на Фийби Бриджърс. Съавтор на „Conversations with Friends“ е Алис Бърч, която работи с режисьорите по адаптирането на голяма част от епизодите на „Нормални хора“. Този път режисьорските отговорности са споделени отново на половина между Лени Ейбрахамсън и Лиан Уелъм („Pili“, „His Dark Materials“). Основните роли са поверени на Алисън Оливър, Джо Алуин, Саша Лейн и Джемима Кърк, позната най-вече с участието ѝ в „Girls“. Ето какво гласи кратичкият официален синопсис:

Conversations with Friends“ проследява 21-годишната колежанка Франсис, която преминава през поредица от връзки, провокирали нейната сила да се изправи срещу собствената си уязвимост.

Продуценти на „Conversations with Friends“ са Element Pictures, като разпространител за САЩ е платформата Hulu, а във Великобритания епизодите ще може да бъдат проследени по BBC Three. Премиерата е предвидена за 15 май 2022, като всичките 12 части на историята ще бъдат достъпни в рамките на месеца.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *