През август месец миналата година ви споделихме, че започват снимките на новия филм на режисьора Дейвид КроненбъргCrimes of the Future”. От тогава нямаше кой знае какви ъпдейти по темата, но вече е време да научим какво ни е подготвил майсторът на „body horror” жанра.

Crimes of the Future” е част от официалната програма на предстоящото издание на фестивала в Кан и по този повод бяха пуснати цели два трейлъра. Американският, който може да гледате първи малко по-долу, е по-скромен и не показва кой знае какво. По-интересен обаче е френският, разкриващ ни същността на новия филм на Кроненбърг, като ни показва и основните герои в лицето на Виго Мортенсен, Леа Сейду и Кристен Стюарт.

Вижте първо американската реклама, пусната от разпространителя за Щатите „Neon”:

Сега ви предлагаме да хвърлите око и на френския трейлър:

Изглежда достатъчно интригуващо и мистериозно, за да събуди желанието да го гледаме. Виждаме и много познати елементи от творчеството на Кроненбърг, с което е толкова познат и обичан. Определено нямаме търпение да му хвърлим едно око. „Crimes of the Future” трябва да дебютира по време на фестивала в Кан, а през юни да тръгне и по кината в цял свят. Все пак няколко щастливци са успели вече да гледат филма и мненията им са доста позитивни. В същото време са и предупредителни към по-слабите зрители. Ето един пример:

„Ако хората си мислят, че „Crash” е бил противоречив през 1996 година, то този филм ще създаде много повече хаос и полемика със сигурност. Последните двадесет минути са изключително трудни за гледане. Очаквам хората да излязат от киносалоните, да припадат и да получават паникатаки. Не преувеличавам, обещавам ви.

Crimes of the Future” ще ни покаже един свят от близкото бъдеще, в който човечеството се опитва да се адаптира към синтетичните промени около тях. Тази еволюция кара хората да се променят, да изпадат в метаморфози, променяйки изцяло своя биологичен външен вид. Както с всяко ново нещо, някои хора прегръщат промените, а други се опитват да ги ограничат и дори забранят. Независимо от действията на недоброжелателите, така наречения “ускорен синдром на еволюцията” се разпространява бързо.

Филмът ще се фокусира върху Сол Тенсър, любим на много театрален изпълнител, който е приел своята еволюция. Той си изкарва хляба като изгражда нови органи в тялото си и след това ги изважда в реално време пред обичаната си публика. С времето обаче едновременно правителството и странна нова субкултура са привлечени от действията му. Сол ще трябва много бързо да реши какво би било най-шокиращото изпълнение в неговата кариера.

За финал вижте и два плаката:

crimes_of_the_future_ver2_xlg

crimes_of_the_future_xlg

Crimes of the Future” е режисиран и написан от Дейвид Кроненбърг („Видеодрум“, „Голият обяд“, „Катастрофа“,  „Тъмно минало“, „Източни обещания“, „Космополис“). В ролите ще видим Виго Мортенсън, Леа Сейду, Кристен Стюарт, Скот Спийдман, Дон Маккелър, Лихи Корновски, Таная Бийти, Надя Литз и други.

Филмът ще дебютира по време на фестивала в Кан следващия месец, а от юни тръгва по кината в цял свят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И без да гледаш трейлърите е ясно че Кроненбърг е….
    Без коментар…
    Просто гледаш
    П.С. Сейду изглежда зашеметяващо….