Преди да видим първия трейлър на филма, доста наивно си мислехме (заради името на Ранулф Файнс), че „Killer Elite” може да предложи нещо интересно и различно от конвейерните изпълнения на Джейсън Стейтъм и  Клайв Оуен. За съжаление обаче, надеждите ни бяха попарени.

Сега имаме на разположение втори трейлър, който допълнително циментира усещането за класическото клише, което ще представлява филмът, макар че трябва да признаем, той е една идея по-добър от първия.

Честно казано, не бихме се пънали да го пускаме, ако не знаехме, че този род филми имат солиден брой почитатели у нас, които няма да се съгласят с нашето мнение и с удоволствие ще гледат филма. Ама, хей, лошо няма! Разни хора, разни идеали.

Killer Elite” е изграден върху романа на Ранулф Файнс, публикуван през 1991 г. под името „The Feather Men”, който – ако може да се вярва на информацията – е по действителни събития. Филмът разказва за бивш член на британските спец части (Стейтъм), който се връща на служба, за да спаси своя ментор (Де Ниро). За да се справи със задачата, той трябва да отстрани трима изпечени атентатори и техния лидер (Оуен), които са по петите им.

Режисьор на филма е Гари МакКендри, който през 2005 г. има номинация за “Оскар” в категорията късометражен филм за „Everything in This Country Must”, а в ролите са Джейсън Стейтъм, Робърт Де Ниро, Клайв Оуен, Ивон Страховски, Доминик Пърсел, Адеуале Акинуйе-Агбайе и др.

Премиерата е предвидена за 23 септември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. ухааа – клише до клишето, дори в трейлъра!
    малиии, как ме дразнят предвидимите реплики – особено – This guy is good! – You have no Idea!
    (ха-ха – и ги уцелвам като очакване на съответната секунда) – брррляк 😉

  2. 100 пъти предпочитам такъв филм пред „Каубои и извънземни“ или „Карибски пирати 88“.

    И в днешно време не са толкова често явление, та да кажеш, че не можеш да се обърнеш без Джейсън Стейтъм да те зяпа от някой плакат или билборд. Клайв Оуен мен лично ми допада в екшъни, а пък Де Ниро от години не съм го гледал в нещо свестно, така че тук не може да е по-зле.

    За мен лично Джони Деп е далеч повече пре-ескплоатиран и мен лично вече ме дразни, а преди години умирах да го гледам във филми като „Слийпи Холоу“.

    Срамота само, че в трейлъра Ивон Страховски се мярка за секунди, но явно и ролята й ще да е толкоз голяма.

  3. Ще гледаме тука на Стейтъм поредната пикня, а за новия филм на Чарли Кауфман, който не се знаеше от 2008 дали/кога ще се връща в киното- нито дума, хем вече имаме каст ; мо’е ли така, честно?

  4. @Алекс
    Джони Деп и мен ме дразни напоследък. Но никога няма да предпочета такава… секира, пред фантастичен или фентъзи филм. Дори и такъв на Уве Бол. Честно!

    @Goon
    Виновни! 🙁 Няма какво друго да кажа! 🙁