Андрю Гарфийлд може и да отнесе „шамар“ от Академията и да не занесе „Оскар“-а за най-добра мъжка роля вкъщи миналия уикенд, но въпреки това неговата популярност напоследък не стихва. След изминалата му успешна година, изпълнена с бродуейски мюзикъли, паяжини и мултивселени, Гарфийлд се завръща към това, което прави най-добре – да играе силно религиозни, но разкъсвани от вътрешен конфликт морални персонажи. В предстоящия сериал „Under the Banner of Heaven“, за който споменахме наскоро и бележещ първата му ТВ роля, ще видим Гарфийлд да се превъплъщава в набожния детектив Пайър, на който ще му се наложи да постави мормонските си вярвания под съмнение след като поема разследването на брутално убийство на младо момиче и 15-месечното ѝ бебе.

Under the Banner of Heaven“ е базиран на едноименния „true crime” роман на Джон Кракауер („Сред дивата пустош”) – жанр, малко или много създаден от Труман Капоти и така популярен през последните години. Историята проследява събитията, довели до убийството на Бренда Райт Лафърти и дъщеря й през 1984 г. в предградията на Юта. Докато детектив Джеб Пайър разследва събития, случили се в семейството на Лафърти, той разкрива заровени истини за произхода на мормонската религия и насилствените последици от непоколебимата вяра. Това, което Пайър, като благочестив мормон, открива го кара да се усъмни в собствената си вяра.

Вижте пълния трейлър.

Още миналия път споменахме приликите на „Under the Banner of Heaven“ с „Истински детектив“, които още повече прозират сега – тази задушлива атмосфера, която едновременно приковава вниманието, но те кара и да извърнеш поглед, силният актьорски състав, смразяващите кръвта събития и сцени и т.н. Това обаче в никакъв случай не е негативно, дори приликите на предстоящия сериал с продукцията на HBO да са минимални, той пак ще е стойностна криминална драма.

Новият трейлър ни разкрива малко повече и за персонажите – Сам Уортингтън, който очевидно ще играе уважавана „клечка“, готова на всичко да спъне разследването за „общото благо“ на общността, талантливата Дейзи Едгар-Джоунс и на пръв поглед не толкова невинната жертва Бренда, и основният заподозрян за убийството – мъжа й (Били Хоул). По всичко личи обаче че това не е познатият ни сюжет за „съпругът го извърши“ и за да се стигне до дъното на нещата ще трябва да се навлезе надълбоко в затворената общност и вярванията й.

Струва си да отбележим и факта, че напоследък сериалите се завръщат към старата си процедура да пускат ударно като за начало 2 епизода и след това всяка седмица да бъде пускан по един нов. С навлизането на стрийминг платформите беше голяма иновация да пуснеш наведнъж всички епизоди и да гледаш сеира на свръх консуматорското модерно общество, което ще си остави очите, ама ще изгледа всичко за една вечер. Къде отива тръпката обаче от това по цяла седмица да се чудиш какво ще се случи? Радваме се, че напоследък платформите са осъзнали, че с пускането на един епизод интересът на хората се държи повече и че са се върнали към тази формула и тук.

under-the-banner-of-heaven under-the-banner-of-heaven2022

Шоурънър на „Under the Banner of Heaven“ е носителят на „Оскар“ Дъстин Ланс Блек („Милк“), който заедно с Гарфийлд е и продуцент. Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Ана Кълп, Джейсън Бейтмън и Майкъл Костиган ще се изявяват като изпълнителни продуценти, а Дейвид Макензи („На всяка цена“), Джилиън Бери и Изабел Сандовал („Lingua Franca”) ще са режисьори. В актьорския състав участват също Денис Гоф, Уайът Ръсел, Гил Бирмингам, Аделайд Клемънс, Рори Кълкин, Сет Нумрик, Клои Пири, Сандра Сийкат и Кристофър Хейердал.

Премиерата е на 28 април по Hulu, когато ще бъдат качени първите два епизода и след това в продължение на 5 седмици ще бъде пускан по един всеки четвъртък. В останалите страни, където Hulu все още не се поддържа, сериалът ще бъде разпространяван по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *