Ако не помните какви съмнения ни преследваха от самото начало, когато се коментираше идеята за екранизация на Вещерът (The Witcher) по Анджей Сапковски – може да си припомните методичното ни проследавяне на развитието на проекта и трансформацията в приемането на Хенри Кавил като Гералд от Ривия. Може би затова помогна и неговата нърдовска фенщина по отношение на героите и сюжетните подробности в прочутата поредица, което – както впоследствие стана ясно – се превърна и в причина (или повод?) актьорът да се откаже от ангажимента си към ролята и да предаде… легендарния меч на Лиъм Хемсуърт.

За голяма част от почитателите на сагата, „погълнали“ трите сезона на Netflix-адаптацията до момента, тази промяна може да сложи край на безсънните нощи на binge-ване, но не и преди да се уверят с очите си как се справя „младото попълнение“. Ето първо тийзър-обещание:

Колкото и да мрънкаме, че мускулите на Супермен не могат да се сравняват с тези на по-малкия Хемсуърт, двамата си приличат по силует. Характерната бяла коса очертава намръщен профил, който сериозно напомня чертите, с които Вещерът „оживя“ на малкия екран преди време. Чисто визуално (май) нямаме сериозни забележки. Как ще се справи Лиъм с развитието на историята – този въпрос продължава да бъде актуален. Макар че Кавил не е демонстрирал кой знае какви актьорски способности в ролята на Гералд, някак си бяхме свикнали с неговото ръмжене и ще е нужен известен (преходен) период на адаптация, докато свикнем с новото лице и глас.

Вещерът, създаден по книгите-бестселъри на Анджей Сапковски, разказва за пътешествията на Гералд през Континента, който преследва всякакви зли свръхестествени същества в мрака на нощта. Заедно с магьосницата Йенифър и принцеса Сири, тримата трябва да надвият мощта на огъня, който ги преследва, за да имат шанс да намерят отново път един към друг …

Напомняме, че създател и шоурънър на сериала е Лорън Шмид Хисрич, а в ролите на предстоящия му четвърти сезон ще видим Лиъм Хемсуърт (Гералд), Аня Шалотра (Йенифер), Фрея Алън (Сири), Джой Батей (Джаскиър), Лорънс Фишбърн, Еймън Фарън, Ана Шафър, Мими М. Кайса, Кейси Клер, Махеш Жаду, Менгер Жанг, Шалто Копли, Хю Синър, Джеймс Пюърфой и др. 

Все още няма насрочена премиерна дата на новия сезон, но след като започват да се пласират рекламни материали – ще очакваме скоро пълен трейлър и информация за появата на епизодите в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *