Андрю Гарфийлд е от онези актьори, които многократно са доказвали актьорските си умения, които си избират да участват в разнообразни проекти (както комерсиални, така и  независими или подходящи за престижни награди), но които някак си, въпреки всичко, винаги остават в сянка. След номинацията си за „Оскар“ през 2017 за възхитителната му игра във военния „Възражение по съвест“ Гарфийлд се скри от радарите, наблягайки повече на театрални постановки и нискобюджетни продукции. 2021 обаче се оказа повратна точка в кариерата му, участвайки в два филма, оценени от американската академия – „The Eyes of Tammy Faye” и „Tick,tick…Boom” –  като за последния получава и напълно заслужената си втора номинация за „Оскар“. И въпреки че превъплъщението му в музикалния композитор Джонатан Ларсън е хванало окото на Бродуей феновете, истинското му завръщане в сърцата на хората беше онази заветна сцена в „Няма път към дома“. Повече от радостни сме да видим как обличането на стария костюм му донесе така закъснелите похвали от страна на ревностните Marvel фенове и нямаме търпение да видим в каква посока ще поеме Гарфийлд занапред.

Следващата стъпка в кариерата му е сериалът на FX „Under the Banner of Heaven“, вдъхновен от „true crime“ бестселъра на Джон Кракауер („Сред дивата пустош”), за който споменахме още в средата на миналата година. Състоящ се от 7 епизода, „Under the Banner of Heaven“ разказва за набожния детектив Пайър, чиято вяра е подложена на изпитание след като му се налага да разследва брутално убийство на младо момиче, което изглежда е свързано с високопоставено и уважавано семейство от Юта, както и с фундаментализма на мормоните и тяхното недоверие към правителството. Андрю Гарфийлд влиза в образа на детектива, който освен това е свещеник към Мормонската църква и който започва да се съмнява в някои от ученията на църквата след запознанството си със заподозрян убиец. Няма да е първия път, когато Гарфийлд ще играе персонажи, силно зависими от вярата си („Мълчание“, „Възражение по съвест“).

under-the-banner-20220226

Създател и продуцент на сериала е носителят на „Оскар“ Дъстин Ланс Блек („Милк“), а изпълнителни продуценти са Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Ана Кълп, Джейсън Бейтмън и Майкъл Костиган. Дейвид Макензи („На всяка цена“), Джилиън Бери и Изабел Сандовал („Lingua Franca”) ще влязат в ролите на режисьори на някои от епизодите, а първите двама са още и изпълнителни продуценти. Гарфийлд също се изяви като продуцент.

Част от актьорския състав е и Дейзи Едгар-Джоунс, която очарова всички с дебютната си роля в „Normal People” и несъмнено е име, което ще чуваме все по-често. Тя ще бъде в ролята на Бренда – младо и силно вярващо момиче, жертва на бруталното убийство. Имайки предвид същността на ролята почни сигурно е, че няма да партнира на Андрю Гарфийлд, а ще се появява основно в ретроспекции.

Няма спор, че когато става въпрос за „slow burn“ и силновъздействащи криминални трилъри, форматът на минисериала е много по-подходящ от 2-часов филм, тъй като доста по-обстойно можем да развием интригата между персонажите и да наблегнем на съспенса. „Under the Banner of Heaven“ изглежда повече от интригуващо и силно напомня по атмосфера първи сезон на „Истински детектив“. Надяваме се привидния му вид да не лъже и да се окаже негов стойностен конкурент.

В актьорския състав участват също Сам Уортингтън, Денис Гоф, Уайът Ръсел, Били Хоул, Гил Бирмингам, Аделайд Клемънс, Рори Кълкин, Сет Нумрик, Клои Пири, Сандра Сийкат и Кристофър Хейердал.

Under the Banner of Heaven“ се очаква да излезе съвсем скоро през пролетта на 2022 ексклузивно по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *