Благодарни сме на всички познати и непознати богове, че въпреки ужасно малките шансове (повярвайте ни, наистина бяха малки и не знаете на какъв косъм се случи всичко), все пак ще имаме възможност да видим на голям екран у нас „Викингът“ („The Northman“) на любимия ни Робърт Егърс. Радостта ни е неизмерима, защото филмът го заслужава. А сега, седмица преди премиерата му в кината, дебютира нов трейлър, който ви представяме заедно с няколко други нови и по-стари рекламни материали.

Припомняме, че „Викингът“ е епичен трилър, чието действие се развива в Исландия в началото на Х век, а историята е базирана на древната скандинавска легенда, която вдъхновява „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Филмът разказва за младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, който загива от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

Вижте новия трейлър, заедно с няколко клипа.

Трейлър

Клипове:

Имаме само една седмица, в която все още ще можем да ви дразним с това, че сме гледали това бижу. И да, филмът е всичко, което сте се надявали да бъде, че и отгоре. Привидно познатата история за отмъщение е само повърхността, под която ще откриете океан от тематично разнообразие – психология, митология… you name it! Локуми няма да разтягаме, „Викингът“ е задължителен.

В добавка вижте едно неофициално видео „зад кадър“, както и няколко плаката.

northman_ver3_xlg northman_ver4_xlg northman_ver5_xlg northman_ver6_xlg northman_ver7_xlg northman_ver9_xlg northman_ver10_xlg northman_ver11_xlg

Режисьор на „Викингът“ („The Northman“) е Робърт Егърс („Вещицата“, „Фарът“), който е и сценарист, наравно с Шоун („Lamb“). В ролите са Александър Скарсгард, Аня Тейлър-Джой, Никол Кидман, Клейс Банг, Итън Хоук, Уилям Дефо, Ралф Инесън, Кейт Дики, Бьорк, Мъри Макартър и др.

Премиерата е на 22 април 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Големи суперлативи и то предварително! Аре нека го видим пък после се пънете с тях…

  2. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.