Най-новото попълнение от серията „Заразно зло” – „Заразно зло: Живот след смъртта” безпроблемно си осигури първото място в американската бокс офис класация тази седмица, като според предварителните резултати е донесъл приходи от 27,7 милиона долара – което е седмият най-голям септемврийски уикенд на всички времена.

Тези 27,7 млн. отреждат на филма и първото място в битката му с останалите филми от серията, които дебютират съответно: „Заразно зло” – 17,7 млн., „Заразно зло: Апокалипсис” – 23 млн. и „Заразно зло: Изтребване” – 23,6 млн. Като се вземат предвид цените на билетите за 3D, броят на зрителите излиза почти един и същи. Това ще рече, че най-вероятно крайният резултат на „Живот след смъртта” от щатското му разпространение ще бъде в рамките на предишните заглавия.

На втора позиция отново остава„Takers”, който губи 44% от приходите си, спечелвайки 6,1 млн. и така докарва общите си резултати на 48,1 млн. Както казахме и миналата седмица, филмът има шанс да приключи разпространението си с 60+ милиона, което е далеч, далеч над това, което му предвиждаха специалистите.

След като миналата седмица дебютира на първа позиция, за втория си уикенд „Американецът” бележи спад от 55% – вторият най-голям спад на филм от топ 10 – и пада на трето място с приходи от 5,9 млн. По принцип такъв голям спад не е характерен за филми, които често се характеризират „за възрастни” – и които нямат големи спадове подобно на тези, в които феновете се втурват да гледат любимия си филм още през първия уикенд – още повече, че този спад е спрямо миналите петък, събота и неделя, без да се взимат под внимание приходите на филма от сряда и четвъртък. Явно престоя по кината няма да е дълъг и крайният му резултат ще бъде около разочароващите 40 млн.

Миналата седмица „Мачете” успя да покаже сърце и душа и финишира втори, след като предварителните резултати го поставяха на трето място. Сега обаче, точно според очакванията, той губи голяма част от публиката си и бележи спад от 63% – най-големият на филм от топ 10 – окупирайки четвъртото място с приходи от 4,2 млн. До момента филмът има спечелени 20,8 млн., което отново е резултат доста близък до този на „Grindhouse” отпреди три години. П всяка вероятност и финалните му приходи също ще бъде близки до него.

Петото място отново остава за „Going the Distance”, който този път касира 3,8 млн., резултат с 44% по-нисък от миналата седмица. До момента романтичната комедия на Дрю Баримор и Джъстин Лонг има 14 млн., и засега е далеч от възвръщането на бюджета си, възлизащ на около 32 млн.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 63,9 милиона, което е с 11% по-малко от миналата година, когато „I Can Do Bad All By Myself” дебютира на първа позиция с  23,4 млн., и с 22% по-малко от 2008 г., когато „Изгори след прочитане” дебютира начело на класацията с 19,1 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *