Често се удивляваме на неизтощимата енергия, с която Джоузеф Гордън-Левит се впуска във всякакви филмови и телевизионни проекти, но и не забравяме, че не всички стигат до екран. В плановете на актьора, продуцент, режисьор и реализатор на всякакви творчески идеи се включва биографична история, посветена на водещия Джони Карсън. Преди известно време Deadline споделиха, че именно Гордън-Левит ще поеме главната роля в сериала „King of Late Night“, написана от Дейвид Милч („Deadwood“) и режисирана от Джей Роуч („Trumbo“, „Bombshell“).

Идеята на Милч и Роуч е да проследят важни епизоди от живота и кариерата на прочутия водещ на „The Tonight Show“, да се фокусират върху таланта му за общуване с публиката, за предразполагане на гостите, да обърнат внимание върху разминаването между публичната му персона и личния му живот. Израснал в Небраска, Карсън служи за кратко във флотата на САЩ в края на Втората световна война. След завръщането към цивилния живот, той започва кариерата си като радиоводещ. Мести се в Лос Анджелис, води шоу-програми като „Earn your Vacation“ и „Who Do You Trust?“ и получава покана от NBC, след която през 1962 година Карсън поема „The Tonight Show“ и е негов водещ в продължение на 30 години! Негови „наследници“ са Джей Лено, Конан О’Брайън и Джими Фалън.

Джоузеф Гордън-Левит има във филмографията си изключително успешни истории с биографични елементи. Той се включва в развитието на сериала „King of Late Night“ още през 2017 година, когато Милч и Роуч се ангажират с амбициозната задача да разкажат за легендарния домакин на вечерното шоу на NBC. Тримата са изпълнителни продуценти, заедно с Пол Лий, Дейвид Флин, Пол Грийн и Salmira Productions. Не за първи път се прави опит за екранизация на историята на Карсън, но до момента няма успешен ход по темата. С майстори като носителите на мнигобройни награди „Еми“ сценарист и режисьор и с Гордън-Левит в главната роля, този нов бъдещ сериал се превръща в сериозно обещание за запознанство на новите поколения с чара и уменията на Джони Карсън.

Очакваме развитие по темата „King of Late Night“, видео-доказателства и премиерна дата, както и яснота къде ще може да бъде видян бъдещият сериал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *