След като Ридли Скот им даде възможност да размахат тежки мечове в пълно бойно средновековно снаряжение в „The Last Duel“, двамата стари приятели Бен Афлек и Мат Деймън продължават с разнообразните си проекти и преоткриване на личното щастие. Освен поредицата „City on the Hill“, на която заедно са изпълнителни продуценти, Мат и Бен са решили да разгадаят тайните в отношенията на Сони Вакаро, прочут маркетинг-специалист, който съдейства за сключване на договора на NBA-легендата Майкъл Джордан с Nike, и Филип Найт, един от съоснователите на тази мултинационална корпорация, чиито продукти са търсени в цял свят.

Историята на Вакаро и Найт е споменавана в документалната поредица „The Last Dance“, както и в мемоарите на Найт „Shoe Dog“. Според информацията, предоставена от The Hollywood Reporter, „фокусът на сюжета ще бъде върху непрестанните усилия на Вакаро да привлече Джордан като рекламно лице на компанията, която по това време е на трета позиция в света на обувките. Вакаро се среща с родителите на легендарния баскетболист, като специално внимание е отделено на силната, изпълнена с енергия майка; запознава се и с бивши треньори, съветници, приятели. Джордан ще бъде споменаван като митично същество, недосегаемо в своето величие, докато Вакаро се опитва да стигне до него чрез неговите близки“.

За момента все още не е ясно какво име ще носи новият общ проект на Афлек и Деймън. Amazon Studios и Skydance Sports финализират договора за този филм, като това ще бъде първият пълнометражен филм за втората компания, основана от Дейвид Елисън. Може да се каже, че спортните драми в момента са „на мода“ („American Underdog“, „King Richard“), затова стискаме палци на Skydance Sports да успеят с този проект. Като се появи допълнителна информация – ще споделим ъпдейт по този бъдещ филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Скука! Толкова им се изчерпаха сюжетите на кинаджиите, че се чудят к’во да си изсмучат от пръстите.