American Sniper

Преживяхме „Interstellar”, надявахме се на „Robopocalypse” или поне на някоя друга фантастика, писахме за разнообразни ТВ сериали, но чак сега получаваме ясен и сигурен отговор кой ще е следващият режисьорски филм на Стивън Спилбърг и той е „American Sniper” с Брадли Купър в главната роля.

Купър подготвя екранизацията на „American Sniper” още от миналата година, когато закупи правата върху историята, но тогава се очакваше режисьор да е Дейвид О. Ръсел. Сега става ясно, че режисьор ще е Спилбърг, а в главната роля си остава Купър, който е и продуцент. Носят се непотвърдени слухове, че снимките ще започнат в началото на другата година, но нямаме представа дали в тази информация има каквато и да е истина. Но с натоварената програма на Купър, може би просто няма как нещата да се случат по-рано.

American Sniper” е автобиографията на Крис Кайл, американския снайперист с най-много официално потвърдени жертви във военната история на САЩ (бившият морски тюлен, служил в Ирак и Афганистан, твърди, че всъщност бройката е по-голяма от официалната – нещо от сорта на 255 вместо 160, но армията признава само потвърдени от втори човек попадения). След като напуска армията Кайл пише автобиографията си (част от книгата е написана и от жена му, която представя своята гледна точка), която е публикувана през 2012. На 2 февруари 2013 Кайл е застрелян и убит от колега снайперист (и ветеран с PTSD) на тренировъчно стрелбище.

Сигурни сме, че Спилбърг ще направи страхотен филм – по действителна история, военни действия, съсипано семейство, психически травми, а и в крайна сметка става дума за Стивън Спилбърг. Но въпреки това сме малко изненадани и разочаровани от избора му, най-вече защото се надявахме на нещо по-различно. Малко роботи, малко космически пътешествия, няма какво да се лъжем, малко от добрата стара фантастика.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Спилбърг разочарова , 200 млн бюджет му били много и искал да го намали . Вече всеки блокбастър е с бюджет от около 200 млн , не виждам кое му пречи толкова , като ще изкара повече пари от „War of the Worlds“