Бум – две години прелетяха с (почти) свръхзвукова скорост! Както се очакваше триумфална премиера на новата бомбастична продукция на Том Круз и Джоузеф Козински, така мълниеносно бяха издухани в небитието милиони долари, вложени в рекламната кампания на „Топ Гън: Маверик” („Top Gun: Maverick”) – амбициозното продължение на легендарния филм, изстрелял към звездната слава неуморния сциентолог-мултимилиардер, с маниакална пристрастеност към високите скорости.

Сега ще отнеме още месец-два, за да си припомнят почитателите на ефектните лупинги в безбрежната небесна шир кой е (бил) капитан Маверик и защо феновете на култовия филм на Тони Скот все още ги държи носталгията по събитие, превърнало се в тотален хит преди… 36 години.

Забелязахте ли, че никъде няма споменаване на година? В името на всички готови и изостанали заради ковидни рестрикции филми – надяваме се премиерата все пак да се случи през май 2022! На част от нашия екип му липсва Ед Харис, който така умело беше сложен за „въвеждане“ на героя – особено пред невинните нови поколения, които не са се срещали с младия Том Круз в изтребител. Продължаваме да се дивим на присъствието на Дженифър Конъли, очевидно поставена да „краси“ конфигурацията и да играе ролята на будна (гузна?) съвест на капитан Маверик.

Прави впечатление по-сериозното внимание (доколкото това може да се каже за времетраене от порядъка на 130-140 секунди!), обърнато на младите попълнения в пилотския отбор – и важните реплики са изречени от момичето със самочувствие (да не би да си помислим, че няма равнопоставеност на половете), и всеки от новите герои е представен с поне един кадър-акцент, за да не забравяме, че около тях ще се завърти историята. И както в първите трейлъри образът на Том Круз беше лъснат и хлапашки-нахакан, сега в близките му планове се забелязват… бръчки!

И отново няма да пропуснем да обърнем внимание на факта, че всичко, което се очаква да видим във филма, е реално или съвсем близко до реалността – надали има човек на земята, който да не е наясно, че мистър Круз държи на прецизност и лично присъствие във всевъзможни каскади – въпреки сериозните 50+.

Тъй като държим на пълнотата на информацията, ще подсетим тук отново кого очакваме да видим в ролите на младите пилотски надежди – ясно е, че в ролята на лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу – син на загиналия партньор и най-добър приятел на Маверик „Гуус“, ще видим Майлс Телър; Дани Рамирес ще видим като „Фенбой“, Глен Пауъл ще бъде „Хенгмен“, Джей Елис е в ролята на „Пейбек“, Моника Барбаро е „Финикс“, а Луис Пулман е „Боб“. Ще припомним и историята, както е пресъздадена в официалния синопсис на филма:

След повече от тридесет години служба като един от топ пилотите на Американските  военноморски сили, Пийт „Маверик“ Мичъл (Круз) е намерил мястото си – да достига крайни предели като безстрашен тест пилот и да отбягва повишенията, които биха го задържали на земята. Когато Маверик се оказва инструктор на специален отряд пилоти от Топ Гън, трениращи за специална, невиждана досега мисия, той се среща с лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу (Майлс Телър), син на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник Брадшоу – Гуус. Изправен пред несигурно бъдеще и преследван от миналото си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в мисия, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат избрани да полетят.

top_gun_maverick_ver3_xlg

Режисьор на „Топ Гън: Маверик” („Top Gun: Maverick”) е Джоузеф Козински („Трон: Заветът”, „Забвение”) по сценарий на Питър Крейг, Джъстин Маркс, Кристофър МакКуорри и Ерик Уорън Сингър. В ролите освен Том Круз, Майлс Телър и споменатите млади попълнения, ще се включат още Вал Килмър, Джон Хам, Дженифър Конъли, Ед Харис и др.

Премиерата на филма в България е около месец преди 60-ия рожден ден на Том Круз – на 27 май 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.
    Абе напълно е излишен този филм.