Прекрасно е, когато имаме възможност да пишем за режисьорски проекти на любимия ни Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“, „Изтребление“, „Devs”). Преди броени дни научихме подробности за кастинга на бъдещия фантастичен екшън „Civil War”, в който се включи вече номинираната за „Оскар“ Кирстен Дънст, а вчера дебютира и първия тийзър трейлър на непосредствено предстоящата му хорър драмаMen“, която също е с участието на наскоро номинирана за „Оскар“ актриса – Джеси Бъкли.

За сюжета на „Men“ не се знаят много подробности извън това, че става дума за жена, която решава да отиде сама на импровизирана ваканция в провинциалната част на Англия, след като бившият ѝ съпруг умира. Тийзърът също не дава ясна и конкретна  представа за сюжета, но успешно ни потапя в страната атмосфера на филма и по прекрасен начин загатва за предстоящия ужас – и психологически, и веществен. То други подробности не ни и трябват, за да се залепим пред екраните (надяваме се в кино) през май.

Вижте тийзъра.

Всичко в този тийзър трейлър ни харесва и дори една идея по-дигиталната, HFR визия започна да ни допада на второ-трето гледане. Принципно всичко от Алекс Гарланд се чака и се гледа задължително, но сега сме дори още по-надъхани за „Men“. Любопитни сме дали и ако да, как точно ще бъде персонифициран „ужасът от загубата“. Смятаме, че ще има нещо повече от подсказаните от заглавието мъже (или пък хора?), които виждаме и в рекламата. В нета вече има предположения и информация за част от митологичната символика, залегнала в сюжета, но засега ние стоим далеч от тях.

За финал хвърлете едно око и на официалния постер. Формираният череп е ясен (и смеем да кажем скучен, защото подобни неща са експлоатирани до болка), но пък вътрешният характер на тунел е интересен – виждаме (и чуваме) люспесто присъствие и на финала на трейлъра.

men-poster-20220210

Режисьор и сценарист на „Men“ е Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“, „Изтребление“, „Devs”), оператор е Роб Харди, който работи с Гарланд по „Ex Machina: Бог от машината“ и „Изтребление“, а в ролите са Джеси Бъкли, Рори Киниър и Папа Есиеду.

Премиерата е на 20 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. На другаря Гарланд филмите и сериалите са му едни и същи. Едва ли ще видим нещо ново тук.
  Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  1. Не…. имат потенциала да са едни и същи… понеже ивчо е олигофрен.

  2. Така е! Не мога да споря с професионалисти коментарите на които преливат от потенциал.

  3. Виждаш ли. Той освен думата потенциал друга дума не знае…

   П.С. Само ако и знаеше и значението….

  4. Трябва да дойде в Монтана на уроци да научи нещо ново