Винаги следим внимателно отзивите от големите филмови фестивали, където обикновено изкачат не едно или две заглавия, които се превръщат в най-очакваните от нас за конкретната година. Понякога обаче появата на тези филми отнема много време, какъвто е случая с „After Yang” на Когонада, който лично ние очакваме още от когато беше обявен през 2019 г.

After Yang” дебютира миналата година в Кан, но за разлика от много от продукциите, които излязоха от Ривиерата, този проект не получи по-широко разпространение в същата година, а това ще стане чак сега, след като беше показан и на Сънданс, благодарение на прекрасните хора от А24. Без съмнение има много причини феновете на фантастиката в независимото кино да се интересуват от филма, като най-малката от тях са възторжени реакции от критиците, подобни на тези, които заляха режисьорския дебют на КогонадаColumbus“.

After Yang” разказва за семейство, чийто андроид, едновременно домашен помощник и най-близък приятел на малката им дъщеря, спира да работи. В търсенето си на начин да го поправи, бащата ще се изправи пред въпроси за собственото си семейство и за това, какво всъщност ни прави хора.

Вижте първият трейлър сега:

От трейлъра струи впечатляваща нежност и внимание към детайлите, в които нямаме търпение да се потопим. Визуалният стил е грабващ, но това, което най-силно ни тласка към „After Yang”, е неутолимия ни глад за още и още добра фантастика от типа, която този филм изглежда че предлага – такава, която използва технологиите, за да ни покаже най-съкровените и същевременно най-широкоразпространените въпроси, които всички имаме за това що е човечността.

Към това добавяме и удоволствието ни от факта, че любимият ни Колин Фарел продължава да следва тенденцията да участва в качествени, предизвикателни и нестандартни проекти (с някои изключения, разбира се) и, както си личи, тук обира само хвалби за представянето си.

after-yang-poster-2620220202

After Yang” e написан и режисиран от Когонада, като историята е адаптирана от разказа „Saying Goodbye to Yang” на Алекзандър Уайнстийн. В главните роли ще видим Колин Фарел, Джоди Търнър-Смит, Джъстин Х. Мин, Малия Ема Тджандравиджаджа, Хейли Л. Ричардсън, Сарита Чаудри и Клифтън Колинс Дж.

Премиерата ще бъде на 22 март в избрани кина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Семейтво от бял лош, черен добър, японче и китайец… бати политкоректното семейство….